Tuesday, May 21, 2024

Oplevelser, Spisesteder

Et lamt lam på Færgekroen i Tivoli – og en lækker overraskelse til dessert!

Der er lam.
Og så er der lam.

Sidstnævnte hører til kategorien med kød, der smager af uld, sejt kød og alt for dårlig kvalitet.
Desværre var jeg ude for sådan en omgang på Færgekroen i mandags i Tivoli. Og nu, da jeg ser deres hjemmeside kan jeg pludselig se, at det er Streckers-brødrenes lille gesjæft og så er jeg faktisk ikke så overrasket, for alt hvad de har deres klamme hænder på – fra øludskænkninger i Nyhavn til barer og så også restauranter – ja, det plejer som regel at være noget LORT!!!
For ikke at tale om de personaleforhold, som serveringspigerne i Nyhavn har arbejdet under, der ligner noget fra forrige århundrede. Det er nogle år siden jeg hørte om dem, så jeg ved ikke, om de er ændret, men Streckers er et fortidslevn, der burde være blevet i fortiden…

De har ry for at eje adresser på de mest populære og befærdede steder i København – jeg kunne fristes til at sige, at det er det de overlever på – for der kommer mange nye mennesker forbi hver dag, men når man har været derinde (ihvertfald på deres restauranter) – så kommer man som regel ikke igen.

NÅ. Det var så et lamt lam vi skulle have fat i. I mandags besluttede gemalen og jeg at gå forbi Tivoli, nu hvor vejret var så fantastisk og manden havde ferie.

Vi fik det sidste bord med udsigt over Tivoli-søen, det kunne ikke blive bedre. For herefter gik det så også jævnt ned ad bakke:

Først kom pommes frites’ne (som man var nødt til at bestille som en side-order, da man ikke kunne skifte indholdet på tallerkenen ud). De var så også pænt bløde…

Herefter kom vores mad – og ja, fancy ser det ud, men sikke noget gylle!!!

Mandens wienerschnitzel var dog udmærket. Ikke noget stort – men bare jævn. Til 200 kroner… så er det også betalt, hvis det er jævn mad. Men jo – jeg ved godt at det er Tivoli…

Efter jeg havde spist min mad, havde jeg så meget fedt og brusk fra kødet tilbage…

Det er simpelthen ikke i orden. Jeg kan vitterligt ikke forstå, hvordan køkkenchefen kan få sig selv til at servere sådan noget L… for sine gæster? Have he no shame?!
Ikke kun var der en KÆMPE, tyk fedtbræmme på lammebovens kant – kødet var også både sejt og fyldt med små fedtknuder, der bare ikke havde fået lov til at “braisere ud”!!

Til den pris… Vil jeg godt advare ALLE mod at gå derind. I’m am SO through with this place!!!

Nå. Da vi ikke ligefrem blev mætte af den omgang på Færgekroen, besluttede manden at han ville have en milkshake hos det gamle ismejeri – og jeg stod så der og gloede surt på endnu en omgang kedelig bær-sorbet, som jeg – undskyld mig – bare er så træt af. Jeg ved godt at jeg bør være taknemmelig for at jeg overhovedet KAN få noget sorbet som mælkeallergiker – men hold kæft, hvor er jeg træt af frugtsorbeter!
Der er SÅ mange ting man kan lave med en ismaskine – HVORFOR tør I kun bruge bær til sorbet?!
Hvad med kokossorbet? Det er da fx kokosmælk, som i mine øjne velsagten kunne gøre sorbeten ekstremt cremet! Nestlé kan finde ud af det – hvorfor kan I andre ikke?
Eller hvad med banansorbet? Frosne, blendede bananer blandet sammen med sukkervand og vaniljesukker… Hvad er problemet?
Det kan sgu godt være jeg køber den ismaskine alligevel… I guder hvor er jeg træt af det. Så vi gik videre og så fandt gemalen til gengæld noget virkelig funky i Woodhouse-bygningen ved den gamle rutscjebane:

HVAD ER DET?! spørger du nok. Det er sticks and sushi – bare med chokolade!
Simply Chocolate har været på markedet et par år eller tre og har imponeret med deres lækre chokolader – men det her havde jeg godt onk aldrig set før. Stik 5 stykker frugt på et grillspyd, dæk det med lys, mørk eller hvid chokolade – og få en overdådig oplevelse. Jeg nappede en skumfidus, et jordbær, en ananas og et stykke banan – og et stykke lakrids:

Bagefter fik jeg det drysset med solbærfarvet kokosmel:

Det var awesome. Fucking awesome. Tyk, lækker chokolade, frisk frugt, sød slik. I love it!!!

39 kroner – men du kan heller ikke rokke med ørerne bagefter!

13 thoughts on “Et lamt lam på Færgekroen i Tivoli – og en lækker overraskelse til dessert!

 1. Øv, sikke en oplevelse! Hvad sagde tjeneren til det? Tilbød stedet en eller anden form for kompensation, eller var de ligeglade?

  Ps. kokossorbet ROCKS!

 2. Spiser aldrig i Tivoli. Der er bare for mange turister, som restauratørerne desværre er totalt lige glade med. Men hvor ser det dog fedt ud med den frugtstick!

 3. Det lyder godt nok som en lam oplevelse (pun intended) – men godt du fik en god dessert at slukke skuffelsen med.
  Du MÅ ha' en ismaskine – jeg har faktisk lavet en vaniljekokosis som blev ret god, jeg har bare ikke fået blogget om den endnu. Og du siger noget med banansorbet – det har jeg godt nok aldrig set før, men hvorfor ikke!

 4. Ja, det var virkelig noget bræk. Og jeg var simpelthen så dirrende arrig, at jeg ikke engang gad brokke mig, men bare skriver sådan en anmeldelse og lader den ligge på nettet istedet.

  Ved godt jeg burde have gjort det – men jeg kunne jo alligevel ikke få en bøf istedet for. Og så skulle vi også vente på den, og de var måske ikke engang proff nok til at fjerne gemalens mad også og lave en ny omgang, så vi fik mad på samme tid.

  Jeg ønskede faktisk bare at forlade stedet så hurtigt jeg kunne…

 5. Der er heldigvis også nogle gode nogen – som Brdr. Price, hvor vi fik en grandiøs frokost.
  Men generelt – ja, der har du ret. Det er enten totalt gennemsnitligt – eller for dyrt og dårligt. Og især i denne sæson, der virkelig har været sløj, så er der ikke så mange penge at rykke med hos dem. Men 200 kroner for sådan et lam, det er sgu alligevel… *GGRRRR*

 6. Jamen Heidi, vi er jo kun 2 mennesker og i forvejen er vi nogle rigtig madører… Jeg tør slet ikke tænke på, hvordan vægten har det, når jeg har fået spist sådan en portion! prøver virkelig at holde kiloene væk med noget løb og sådan, men sådan en maskine du… det går bare helt galt (men hvor ville det være lækkert) 😉

  Jeg nyder dog at jeg har Paradis Is kun en halv kilometer væk, så jeg er ikke helt afskåret fra den gode is 😉

 7. Opskriften skal nok komme – og til info lavede jeg også nogle i små ispindeforme – konsistensen blev noget hård, men smagen var der ikke noget i vejen med, så du kan sagtens lave den uden maskine 🙂
  (Vi er også kun to til hverdag, men det var ingen undskyldning for ikke at købe en maskine!)

 8. Åh der er ikke noget værre end at blive så fælt skuffet når man er ude og spise OG skal give sådan en klar penge for det!

  Jeg havde læst om det der fantastiske koncept på en anden blog, og jeg synes det er et super alternativ i forhold til alt det andet syntetiske crap der findes i Tivoli! Specielt når man har børn – ja, sådan er jeg allerede begyndt at tænke, hæ hæ…

  – Maj 😀

 9. Nej der er nemlig ikke.
  Det der slik var simpelthen det, der reddede aftenen. Det var SÅ godt! 🙂
  Kan kun anbefale deres chokolade – ISÆR til mødre! 😀

 10. Vi er kun to i husholdningen, men i dag er min nye DeLonghi II ismaskine blevet afsendt og jeg glæder mig SÅ meget til at afprøve den!!! Og så selvfølgelig følge op med en tur i fitness centret…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.