Tuesday, February 27, 2024

Okse, Scoremad, Sommer

Skt Hans uden heks.

Dengang jeg var spejder, kom jeg tit hjem og lugtede af bål og brænde. I mit liv so far har jeg spist flere hvide flutes med billig hindbærmarmelade end noget andet barn her på egnen tror jeg. Det var også dengang vi måtte gå rundt med dolke uden at blive arresteret for ulovlig våbenbesiddelse og fik lov at til at lave farlige ting som at lege i væltede træer i skoven og skrabe knæ og ødelægge syninger i tøjet, fordi en gren var kommet på tværs af fangelegen.

…Det var også dengang vi var så primitive, at det eneste toilet på spejderlejrene var et das(!) i udkanten af skoven og vi slagtede høns for øjnene af 7-årige børn for at få aftensmad. Og skulle vi bruge vand, måtte vi bruge fugten fra vores øjenæbler… Puha, hvor var vi dog uciviliserede dengang. Vi fik jo set hvad livet handlede om! I dag, hvor DR1 bortklipper Bonderøvens slagtning af en ged, er det sgu ikke sjov at være spejder. Dengang snittede vi vores egne kødspyd – nu køber man dem i Føtex!
Nå, det var lige et sidespring. Men bål og brand – tja… Why? Heksen er sgu alligevel skredet til Blogsbjerg, så bålbrændingen sprang vi over i dag. I stedet slagtede vi en kalv og huggede dens mørbrad!
Den var så fin – nærmest ikke noget, der skulle skæres væk, udover den store sene. Og kærestens vane med at æde et stykke af bøffen råt, når vi køber sådan en halv meter kød, var et helt konkret kvalitetsstempel. Ja, vi er lidt primitive herude i forstaden. Sådan er det. Vi har ikke Hovedstadens forfinede tilgang til kød.
Jeg satte dog grænsen ved min egen bøf, så stegte 3 bøffer – 2 bleu og en medium – mens kæresten hakkede rundt i noget grøntsagsværk, der skulle blive til en salat. Og så hakkede jeg selv lidt dild og kørvel og smed det i nogle forkogte, danske kartofler sammen med noget citron- og olivenolie.
Det mest overraskende var faktisk, at kæresten syntes de der kartofler var ret gode – han plejer ikke at være ret vild med det der citronolie over så mange ting. Men til en bernaisesovs og kalvebøf var det åbenbart et hit! Fagre nye verden – den mand kan stadig overraske mig. Det har jeg hørt er sundt for parforholdet!
I dag er det den første feriedag i mine to ugers sommerferie. Vejret har været so-so, men så er det jo godt man rejser ned til 35 graders solskin.
I dagens anledning var jeg derfor ude og investere i et ny hejseværk til bikinisættet – aka en bikini-overdel. Og til 400 kroner må man bare sande, at jo ældre man bliver, desto dyrere bliver det at se godt ud – også på bikinifronten. Der er ikke rigtigt nogen måde at komme ud over det på. Når man har et bolværk, som bliver og mere fascineret af at komme tættere på joroverfladen, må der seriøse midler i brug, for at holde det oppe.
Nå, det ikke fordi jeg skal rulle dem op på blyanter endnu, men er da ganske tilfreds med at højere indkomst giver mulighed for at skjule tyngdekraftens virkninger!
Mens jeg købte hejseværk til overkroppen, investerede hr. Kæreste i nye Ray Ban-solbriller, der får ham til at ligne Kenau Reeves. Yup, he’s my chosen one… Tror jeg skal til at kalde ham Neo, når han har dem på. Eller Matrix.
Imorgen skal jeg lave små bananpandekager for første gang – glæder mig meget til at se resultatet. Hvis det bliver godt, får I måske også lov til at se det…
Adjø til imorgen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.