Monday, May 20, 2024

Kold frokost

Rejsesalat

Nej, du læste altså ikke forkert.
Man kan næsten kalde denne her rejesalat for rejSesalat. For denne uge er den sidste før ferien ruller ind… Kan allerede høre dens bølger hviske mod slappe-af-stranden med små kluk. Det er lidt som at lytte til en konkylie – så fjernt så fjernt – indtil man er der…
Nå, men tilbage til maden.

I dag havde jeg kun mig selv at fodre, og så tænkte jeg, at man næsten skulle være et skarn for ikke at udnytte at man til daglig arbejder et stenkast fra Meyers Deli. Så ind jeg gik i biksen, og ud kom jeg med et hvedebrød af Ølandshvede.

Se, det ligger der i posen og titter ud. Tror det er lidt genert… Men det fik helt sikkert ben at gå på, da jeg på hjemvejen fik shoppet lidt i den lokale Kvakly og bikset en rejsesalat sammen:

Det er en tro kopi af min tidligere opskrift på rejesalat med agurk og koriander og lad mig bare sige, at den klædte et Ølandshvedebrød lige så godt, som den klædte et billigt sandwichbrød…
Nøj, det var guf!
Indtaget på den solbeskinnede altan, kunne man ikke klage over noget som helst. Som mellem-dessert (ja, sådan et kort må man godt trække engang imellem) havde jeg bikset en nem lille melonsalat sammen af en rest vandmelon og en lækker galiamelon:

Ja, lad mig bare sige det som jeg er: Jeg ÆLSKER mit melonjern! 🙂
Har du ikke et, skulle du virkelig smutte nu og skynde at anskaffe dig sådan en sag. Også selvom du kun bruger det om sommeren. Det er en awesome opfindelse. Ej, måske kan du også bruge det til agurker… Vil ikke anbefale det til gulerødder dog. Bliver noget mærkeligt nowet…

Som efter-dessert havde jeg også flottet mig og erhvervet mig en Meyer’sk himbærsnitte!!!
OG lad mig bare sige, at denne her snitte er millioner af kilometer fra dem du får hos bageren. No shit.

Den sidder bare lige i skabet – var hver en grunke værd!

Perfekt sukkerbrødstop og et sommerligt lag hindbær imellem. Den var P.E.R.F.E.K.T – Meyer får altså min R.E.S.P.E.K.T for den der. Ølandshvedebrødet smagte en del af surdej og havde også masser af gode krummer – omend det var lidt syrligt. Det ville nok være godt til en god ost (som jeg ikke spiser) eller en heftig spegedreng. Selvom korianderen gav en god portion krudt, så var det nu stadig lidt fesent i forhold til den der sure skive :p

Og så – fordi man kan… slutter vi lige af med en festlig salut: Et nummer, der i mine øjne er sommerens uundgåelige, også selvom der vist er brugt lige lovligt mange hair extensions og pallietter i den video!

…Hvad er dit ultimative sommerhit??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.