Tuesday, May 21, 2024

Brunch, Desserter, Scoremad

Mælkefri bananpandekager med ahornsirup og blåbær

“OMG, I’m having a relationship with my pancake….”

BANANPANDEKAGER!!!!

Uden mælk? (ja).

What’s not to love? Dette er jo gudeføde!!!

Lige siden jeg opdagede at mælk og jeg ikke var best buddies mere, har folk, der æder vafler, nydt godt af mine dræberblikke. Lidet anede jeg, at man kan komme ret tæt på vaffelsmagen, uden at der overhovedet behøver at være mælk i. Wauw! siger jeg altså. Bananpandekager må være svaret.
Men først skulle jeg liiige ud at løbe en tur på (næsten) tom mave i pis-øs-regnvejr her til morgen… (Nej, jeg havde IKKE fået en hjerneblødning, kun et mindre slagtilfælde.)

Bananpandekager & Brunch går RET godt i spænd sammen…

Da jeg kom hjem, gennemvåd efter små 10 minutters løbetur, ventede en stor brunch. Hr. Kæreste og jeg havde brugt en mindre formue i Føtten på lækre ting og nu var det søndag – og brunchtid. En af øvelserne var at bage nogle amerikansk-inspirerede bananpandekager med ahornsirup og blåbær. Jeg søgte lidt på opskrifter og blev kraftigt inspireret af en sag fra Griseriet.dk, som lød utrolig enkel. Som sagt så gjort…

“Er du en sød lille bananpandekage? Er du det????”
(tilføj selv en fin lille Anders Matthesen-dialekt)

Min opskrift på bananpandekager lød sådan her:

1 banan, most til ukendelighed (eller blendet til samme)
150 gram mel
½-1 dl. smeltet smør/margarine
½ tsk. kanel
2½ dl. rismælk
½ tsk salt (pga. margarinen – udelad det hvis du bruger smør)
1 tsk. vanilje
1 spsk. sukker

Det var ret fantastisk sammen med den øvrige brunch:

…som udover det på billederne også talte lidt yoghurt, en speltbolle og røræg, var jeg helt og aldeles charmeret, da jeg fik pyntet “kagerne” og overhældt dem med ahornsirup. Nøj, hvor var det godt! Hr. Kæreste kunne berette, at de med en klat jordbærsyltetøj bestemt også var anbefalelsesværdige. Eller med chokoladesauce. Eller varm karamelsauce…

Nu sidder jeg her, fuldstændig forædt og skal ikke have noget at spise de næste 5 timer. Selvfølgelig har vejret artet sig, så nu er regnen holdt op.

Typisk.

…Er du ikke blevet træt af dem endnu, er de også fortrinlige med andre frugter. Prøv fx mine bananpandekager med honning-glaserede ferskener.

8 thoughts on “Mælkefri bananpandekager med ahornsirup og blåbær

 1. Mmm pandekager…
  Jeg tænker på om du har overvejet at bruge olie (raps eller mild oliven) i stedet for margarine? Ved ikke om du har set mine vafler med olie i stedet for smør, men går ud fra man kan lave pandekager på samme måde – altså hvis man gerne vil have det sunde fedt i stedet for margarinen/smørret.
  Hvilket jeg jo egentlig slet ikke ved om du vil.
  Så nu dapper jeg bare ud herfra igen.

 2. Er ganske enig – bananer er ganske fine i små pandekager, og jeg er ellers ikke til bananer i kager. Perfekt med brunch lige efter løbetur – det trænger man sørenjensemig også til med det her l*rtevejr!

 3. Nøj hvor ser de gode ud – jeg elsker pandekager i alle afskygninger, lige pt har jeg virkelig været o pandekage hjørnet, men det har været de helt almindelige jeg har frådset i 😉

  – Maj 😀

 4. Hej Heidi!
  Jeg har brugt det til de almindelige skam. Men i søndags besluttede jeg at gøre tingene (næsten) præcis som i opskriten, så brugte bare margarine 😉
  Men ellers bruger jeg olie i de almindelige pandekager :-)For nej – er heller ikke synderligt vild med det der margarine-stads…

 5. Det er faktisk fra din veganske brunch-måned jeg har fået inspiration til at lave bananpandekagerne. Der var vist en eller anden hjemmegjort sag, der så MEGAgodt ud og så besluttede jeg mig for, at det MÅTTE jeg bare prøve. Og shit hvor smagte de godt! 😀

 6. Hej Maj!
  Ja, så er vi to – sammen med alle Danmarks børn! Man bliver bare aldrig for gammel til pandekager, vel? 😉
  Kan anbefale de her, dejen bliver dejligt tyk – det er faktisk næsten ligesom en klatkage, men mætter bare bedre 😉 (og er lige vanedannende…)
  Du må prøve med ahornsirup og blåbær – det er en killer!!! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.