Denne pinseweekend har jeg efter to travle måneder med mange fødselsdage og sociale arrangementer endelig haft tid til at forkæle mig selv lidt og derfor tog jeg mig sammen og brugte Kitchen Aid’en til at røre en dej sammen.
Selvom vi har fri, er det jo altså varmt, så jeg gider ikke stå for længe i køkkenet og stege – øh, svede.
Men igår blev jeg alligevel bidt af en gal klump gær og så måtte jeg bare bage!
Dejen her blev til de yndigste burgerboller og den største burger jeg længe har fået:
Burgerboller:
2½ dl. vand
25 g. gær
2 tsk salt
1 spsk. mørk sirup
100 gram ymer/A38 eller lign.
100 gram blødt smør (jeg brugte blød margarine)
100 gram rugmel eller grahamsmel
Ca. 350-400 gram hvedemel
De våde ting smaskes sammen hvorefter rugmelet hældes i og får lov at suge væske i 5 minutter før æltningen begynder og hvedemelet tilsættes.
Hæver 50 minutter – i dette varme vejr var det ingen problemer at få brødet til at hæve!
Og så formes de til boller – der bliver ca. 7 burgerdrenge af sådan en portion bolledej, så ja, vi har mad til imorgen også…. Overhældes med æg – jeg havde en rest æggeblommer til overs, men du bruger bare, hvad du lige har… og så drysser du dem med sesam!
De bager inde i varmen på midterste rille ved 200 grader i 16 minutter og svinges ud på en rist:
Haps!
Og så laver du tilbehøret:
Jeg havde nogle slappe røde pebre, der fik en tur på panden, sammen med en pakke bacon og herefter blev oksebøfferne af Hereford-kød smækket ned i baconfedtet og stegt fine.
Det blev både de og jeg glade for – da vi herefter satte tænderne i en god burger!
|
Nej, det er IKKE en rød tunge – det er altså bare en rød, skamstegt snackpeber… |
Jeg gloede lidt på det her indlæg i går aftes, og blev SYGT natmads-sulten 😉
De der stegte røde pebre, de er ligesom de skal være – de får den helt rigtige grill-smag når de får godt med farve som der – mumsfilibaba!
Godt det kan vække savlestrengene! Hæ hæ…. Ja de røde pebre er ret gode…. 😉
Jeg tager simpelthen hatten af for at du bager burgerbollerne selv! Jeg er bare ikke god til købeslagsen, men jeg er heller ikke så god til det med at gå gæramok… Endnu 😉
Det kommer en dag – bare vent. Jeg gjorde det også kun fordi jeg får hjælp i form af en røremaskine 😉
Kære Hotte von Dottie
Uh, den burger ser bare fremragende syndig ud. Var burgerbollerne luftige? Sidst jeg bagte burgerboller blev de lige bastante nok, så jeg er på jagt efter en ny opskrift 🙂
Kh Nadia
Hej Foodfanatic. Desværre var de her altså også lidt bastante, omend de smagte godt (og mættede godt) tror tricket er mindre æltning end det jeg gjorde…. 😉
Hej Hottie von Dottie.
Du skriver at der skal A38 i dine burgebolledej, men eftersom jeg ikke må få mælkeprodukter, hvad kan man så benyttet som kompensation?
Mvh. Maiken
.. Og hvad kan man bruge til burgerdressing?
mvh Maiken
Hej Maiken.
Du kan bruge noget, der hedder Alpro baseret på soja, det kan fås hos de fleste velassorterede supermarkeder og findes i køledisken hvor den øvrige mælk er. En halv liter koster ca. 20 kroner.
Ellers har jeg desværre ikke rigtigt noget bud, andet end du sagtens kan undlade et "surmælksprodukt" også 🙂
Normal burgerdressing fra flaske indeholder ikke ret meget mælk – men det kommer an på, hvor allergisk du er…
Jeg bruger bare den fra Bänchke – men der er sikkert andre. Alternativt kan du bruge en thousand island dressing 🙂