Tuesday, June 25, 2024

Forretter

Koldrøget Alaska-laks med hvide og grønne asparges

Igår var vi på besøg i Torvehallerne efter turen i Tivoli (vi skulle jo gå det velbelagte smørrebrød af…)
Desværre var kærestens energidepot ikke så højt, men det lykkedes at tiltuske mig lidt grønt til aftensmaden:

4-5 hvide asparges – ikke danske dog – et bundt grønne asparges (var de danske?!), lidt citronolie, frisee-salat, agurk og san marzeno-tomater i løs vægt. Da kølediskens udvalg ikke var synderligt imponerende, gik jeg fiskevejen istedet:

Sådan en koldrøget laks er meget anvendelig til den slags lette middage, når man ikke orker så meget.
Da jeg ikke lige orkede at smække de hvide asparges-drenge i en gryde kogende vand, smed jeg dem i en skål og overhældte dem med kogende vand fra kanden med låg på – og efter 20 minutters bad, blev de grønne smidt ned. Jeg var nødt til at hælde nyt vand på ad flere omgange, da det kølede ned og de hvide asparges var ret genstridige. De ville simpelthen ikke blive møre! Nå, men så blev de da al dente i stedet – og det blev de grønne af dem også, så det hele gik op i en fin højere enhed:

Salaten fik lidt tomater, citronolie og akaciehonning. Aspargesne fik lidt salt – og laksen lidt citronsaft og olie. Jeg havde en klat bernaise fra K-salat i køleskabet, der blot ventede på at blive brugt, så det kom jeg i en skål til os hver og så var der ellers dip til asparges’ne!

Et brag af en forårsmiddag – og laksen var rigtig let og lækker, når man har gået de fortærskede 10.000 skridt i løbet af dagen – og sikkert også mere. Shit jeg var smasket efter sådan 6 timer i kondisko og sol i fjæset. Så det var en dejlig afslutning på dagen.

Idag, søndag, har jeg knoklet med 2 Arne Jakobsen-stole – et uventet arvestykke, der har stået på svigermors loft siden de fik dem fra kærestens farmor. De var noget medtagede og havde malerpletter, men med et stykke sandpapir og en god olie fra Trip Trap har jeg idag bakset med at få dem til at se godt ud. Jeg tror det er lykkedes – og når jeg er færdig vil jeg smække dem på bloggen, om ikke andet så fordi jeg er pissestolt af jeg kan få noget skrammel til at se godt ud. Og så er det jo bare fedt at få nogle gamle skatte. Klassikere og kvalitet er ren win-win!

Idag skal vi have rester af laks og asparges (jeg gemte naturligvis halvdelen fra gårsdagens rov) og så går ugen igang igen… Med tærte, hakkebøffer fra bondegaarden.dk og rugbrødsmadder. Ak ja, hverdag du danske livsstil 😉

Pin It

6 thoughts on “Koldrøget Alaska-laks med hvide og grønne asparges

 1. Uhmm den laks ser bare lækker ud! Og med asparges bliver det jo bestemt ikke mindre delikat 🙂

  Skrællede du de hvide asparges inden de gav dem kogende vand? Den yderste skræl på hvide asparges kan være temmelig træg og sej nemlig.
  Et par minutter eller 4 med kogende vand burde være rigeligt til sprøde saftige asparges.

 2. Laksen er fra Føtex's PRINCIP! serie så du kan sagtens købe den hjem selv 🙂

  Jo jeg skrællede skam de hvide – men de var ekstremt tykke, og selvom de havde fået så lang tid, så blev de stadig ret sprøde, måske fordi de ikkeblev lagt i en gryde ?!

 3. Jeg har aldrig prøvet at spise hvide asparges, med mindre de er på dåse og kommer i høns i asparges. Det kunne være man skulle prøve! Der er super meget inspiration at hente i din kvikmad!

  Hvordan går det med at være ude i det pulserende?

 4. Du MÅ altså prøve et bundt hvide asparges! De skal have den yderste skræl af (ligesom en gulerod) med en kartoffelskræller.
  Herefter plopper du dem i kogende vand i 4 minutter, tager dem op og så kan du spise hollandaise eller bernaise sovs til dem. Det smager HERREGODT!

  Det pulserende går godt… Er dog allerede ramt af høje forventninger til mig selv. Åhh den utålmodighed, vil så gerne kunne det hele efter 3 uger. Det kan man bare ikke 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.