Monday, May 20, 2024

Oplevelser, Spisesteder

Højt belagt smørrebrød hos Brdr. Price i Tivoli

Jeg elsker den danske frokosttradition. Der er sindssygt mange sjove frokostretter og smørrebrød er en af dem. Jeg har fået mange forskellige slags smørrebrød – lige fra de helt billige til 15 kr. stykket, og så til den dyre version i Grøften i Tivoli. Men jeg må altså indrømme, at Pricernes smørrebrød slår dem alle med flere pakker smør.

I dagens fantastiske solskin, besluttede jeg at snuppe en tur i Tivoli. Her kan jeg afsløre et sindssygt godt forbrugerfif: Brug indgangen via restaurant Nimb ude fra gaden. Man viser sit kort til ham der styrer gæstebogen i Brasseriet – og vupti, så går man igennem, uden om alle køer og jeg ved ikke hvad. DET var altså smart!

Hvis du skulle være i tvivl, er Nimb den der store hvide bygning, der gemmer sig i hjørnet af Tivoli…

Efter vi havde travet rundt i et stykke tid, blev vi lidt brødflove, og så fandt vi på at spise på Brdr. Price.
På vej ind, blev vi noget paf, da en fjeret fætter pludselig spærrede indgangen:

Sådan en påfugl er pænt selvoptaget… Hvis man skal tro spejldøren…
Det var ret skægt – den virkede slet ikke menneskesky eller noget. Jeg udbrød straks – med passende portion barnlig begejstring: “Nej se, en fasan!”
Men helt ærligt, hvor mange gange om året, er det lige man møder sådan en fugle-dims?! … Desuden ligger “fasan” bare bedre i munden, også kulinarisk… Er jeg sikker på. Ikke at jeg har ædt påfugl nogen sinde.
Nå, vi kom ind og fik spisesedlen og NU skal I nok få de billeder I sikkert sidder og sukker efter: For… hvad fik vi! Jamen, det skal jeg fortælle jer:
Både kæresten og jeg var mægtig interesseret i roastbeefen, som var med dansk ungkvæg og hjemmerørt remoulade. Jeg var dog også ret interesseret i både skinken fra Skagen og kartoffelmaden med aspargesmayo og bacon. Suk… what to do? Vi endte med at dele skinken og roastbeef’en.
Skagenskinke sans fløde i røræggene…
Den smagte præcis lige så godt, som den så ud… med hjemmestegte ristede løg. MUMS!
Hønsesalat gone crazy… og selleri
Kartoffelmad med rødløg, purløg, ristede løg, aspargesmayo og bacon.
Hvordan var det så???
OH. MY. GOD. Der er bacon. Og så er der bacon. Bacon fra Kildegården i Jylland er 100% syndig delikatesse, som du aldrig har fået den før. F*** den smagte godt!!!!!!
Den sad bare lige i skabet med aspargesmayo’en (der faktisk smagte af asparges) og de ristede løg. Nøj, det var guf. Og Skagen-skinken var mindst lige så god, omend jeg ikke syntes den var lige så spectakulær som bacon’en. Men det er nok bare mig… Jeg kom til at glemme at sige jeg skulle have æg uden mælkeprodukter, så den første ret tog lidt tid. Men personalet var ekstremt søde og servicemindede, så det gik rigtig fint alligevel. På vej ud så vi Hans Engell – og jeg synes jeg spottede kokken Bo Bech, men det kan vist ikke være rigtigt. Måske var det hans bror…
Selvom vi fik et af de inderste borde, var der rigtig god udsigt.
Har I nogensinde tænkt over lamperne? Det er små damer med store runde, kjoler 😉
Man kan godt mærke, at Brdr. Price er populære… Der var godt med gæster og vi kom på et rigtig heldigt tidspunkt, lige før det store rykind. Sjovt at to fyre, der dårligt er uddannede kokke, kan finde ud af at samle hele befolkningen under sloganet “Rigeligt smør” – og åbne 2 restauranter!
Resten af turen i Tivoli taler vel for sig selv… Foråret er på sit højeste lige nu, og alting stod bare i fuldt flor:
Rabarber(!), tulipaner og hyacinter ved Restaurant Påfuglen (meget morsomt…)
“Haverne” – med en enlig svane i midten…. 
Rasmus Klump bor her vist også?!
Den lille plimsoller i Tivolisøen!
H.C. Hat – øh, Andersen… 

Pin It

6 thoughts on “Højt belagt smørrebrød hos Brdr. Price i Tivoli

 1. Jeg elsker tivoli, det har jeg gjort siden jeg var en lille pige. Mormor tog mig med ofte, på tur uden man skulle prøve eller ha' noget. Bare se på blomsterne og menneskerne. Det er stadig en yndet beskæftigelse! Men smørrebrød og Tivoli høre sammen. Det er en god anmeldelse og selvom vi faktisk har en aftale om at tage på færgekroen igen i år, så tror jeg måske vi skal overveje prise'erne. Jeg er blevet helt sulten! 😀

 2. Ja, Tivoli rummer sikkert gode minder for de fleste – for mig var det lig med min bedstemor og bedstefar, som jeg glad og fro vækkede kl. 6 om morgenen samme dag turen til staden skulle stå. Stakkels bedste!

  Færgekroen serverer også god mad – men jeg synes de her smørredrenge var rigtig svedige, omend dyre. Thi de kostede omkring 100 kroner pr. mad!
  2 mennesker spiste for 500 kroner… Men så var der også påfugl med 😛

 3. Åh, jeg kom sådan til at fnise, da jeg læste det med fasanen 😀

  Det ser edderbrandylemig godt ud – nu får jeg virkelig lyst til at spise højbelagt smørrebrød igen! Nammenam 🙂

 4. Ja, der kom ret meget grin ud af den fasan der… Nok mest for kæresten dog…. 😛

  Du må unde dig selv en tur hos Pricerne – deres smørrebrød er simpelthen det bedste jeg nogensinde har fået. Schønemann's skulle dog også være godt – og ligeså Aamann's. Men denne er klart den mest fancy!

 5. Hej Heaven
  Hej Gastro mand

  Du skulle måske slå din vej forbi Tingstedets Smørrebrød

  DE laver altså virkelig lækkert smørrebrød, og deres STORE luksus madder er virkelig virkelig lækre og så koster de kun 45 kr.

  Du finder Tingstedets smørrebrød på valby langgade 68
  og du kan se deres menukort på http://www.tingstedets.dk

  Jeg skriver det ikke så meget fordi du skal anmelde dem, men mere som anbefaling til hvis du virkelig gerne vil have godt smørrebrød en dag

  Ellers virkelig god blog du har
  kh
  torben

 6. Hej Torben
  Tak for roserne – det kan være jeg en dag besøger den nævnte smørrebrøds-biks.
  Bloggen her er egentlig lukket, men det er dejligt at se folk komme forbi og stadig glæde sig over indlæggene 🙂
  B.H. Hottie Von Dottie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.