Tuesday, May 21, 2024

Salat, Sommer

Endelig weekend! – Og Torvedag…

Endelig weekend – og torvedag.

I det gode vejr var jeg nede og sige hej til Jørgen fra bondegaarden.dk, der i dagens anledning stillede op til Torvedag i Roskilde med grill, oksekødspølser og hjemmelavet spegepølse. Men selvom jeg fik lidt smagsprøver med hjem til senere nydelse, var det bestemt ikke det eneste jeg kom hjem med – faktisk blev det til lidt forskelligt… ahem…

Det er en helt fantastisk årstid i øjeblikket – så det er bare om at gå amok i torvedage og lækre grøntsager – i dag fik jeg fx morgenfriske danske kartofler fra Odsherred samme morgen, danske rabarber, danske grønne asparges, en bøf af en fantastisk tomat som jeg ikke kunne holde ud at gå forbi uden at prøve. Et par danske agurker, danske radiser (gemmer sig bag rabarberne, tror de er generte, selvom jeg sagde til dem, at det ikke er størrelsen, men gørelsen der tæller…)

Kirsebærrene konsummerede jeg næsten med det samme:

…Ville DU kunne holde dig væk fra sådan en bakke lækkerbiskner?
Nej vel?!
Ovenstående blev et overflødighedshorn af nye, danske grøntsager og lækre hvidløgsgrillpøller fra Jørgens hereford-okser. De producerer i øvrigt nogle helt udmærkede pøller skal jeg hilse og sige…
Med alle de grøntsager skulle man lige have haft noget fynsk rygeost fra Løgismose, men den må I altså tænke jer til, for mælkebussen stopper altså ikke hos Hottie Von Dottie…
Til aftensmad fik jeg i en fart produceret følgende menu:
Kold kartoffelsalat med dild, asparges og radiser
Vandmelonsalat med rødløg, mynte, chili og persille – en sommerklassiker of mine kunne man sige
Hvidløgsgriller fra bondegaarden.dk (som så blev stegt på en pande, men nevermind that!)

Til vandmelonsalaten havde jeg for noget tid siden fundet en schweizisk mynteplante, der klart smager mere igennem en den sædvanlige marokkanske mynte og er mere hen ad “tandpasta” end den marokkanske mynte, der er mere mild i det. Det betyder dog, at man ikke skal bruge helt så meget, så i længden kan man vel kalde den økonomisk ?!

De grønne asparges var store og flotte – men vidnede også om, at det er ved at være sidst på sæsonen allerede *hyl*!
De kom i salaten med de kogte kartofler, radiser og dilden:

Jeg brugte blot lidt smagsneutral olie og en hættefuld almindelig husholdningseddike + salt og peber til kartoflerne, for sådan en salat er – som Piskeriset udtrykte det – rent slik i sig selv. Og det havde hun for så vidt ret i…

Og så til vandmelonsalaten, hvor de enkelte dele blot blev choppet i stykker og blandet med en dressing af æbleeddike, ahornsirup og salt/peber. Det var 100% mums på en varm dag som idag!

And then… Ahhh, the joy of altan-hygge:

Se bare en fin udsigt – nu med en rødtjørn, der er ved at springe ud – det er virkelig en fantastisk udsigt jeg har fra min altan og jeg føler mig SÅ heldig hver sommer!

Apropos udsprungne blomster – se lige min psykotiske orkide jeg købte for nylig:
Jeg har talt ikke færre end 45(!!!) blomster på den – og der mangler at springe endnu 3 knopper ud!
I det hele taget skulle man tro at det var et helt orkidegartneri derhjemme – for se bare den store hvide satan her: 
Et eller andet må jeg vel gøre rigtigt…?!

5 thoughts on “Endelig weekend! – Og Torvedag…

 1. Nammenam! Jeg skulle have benyttet muligheden for at købe vandmelon på torvet, for da vi handlede i Kvickly senere på eftermiddagen, var der udsolgt! *grrr*

  Jeg fandt i øvrigt små fine danske asparges hos en af boderne – mener de var fra Møn – det er den grønthandler, der står i midten med en lang, overdækket bod.

  Vi skal i øvrigt grille et stykke oksekød i aften – er spændt på hvordan det bliver 🙂

 2. Det er bare en fuldstændigt skøn årstid! Og hvor får jeg dog lyst til kirsebær. Må se, om jeg kan støve nogle op i det midtjyske her efter pinsen.
  Ha' en dejlig søndag.

 3. Det lyder som et klogt valg – at grille noget godt oksekød kan kun blive godt! 😉

  Ærgeligt med vandmelonen, den nye Døgnnetto havde også nogen, men dem så I nok ikke så? 😉
  Mine asparges smagte nu fint, men de var godt nok ret store 😛

 4. Jeg siger dig, min forstad er en gastronomisk udørk!! Markedsdage med den slags lækkerier ville desværre ikke være så søgt, men ankers tivoli med billiger fadøller, er.. SUK!

  Men jeg tror der er en bus til Roskilde et sted, hvornår er der torvedage igen? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.