Tuesday, June 25, 2024

Kold frokost, Stop spild af mad

Stop Spild af Mad skinkesalat

…Eller: Sådan får du svin i skiver, svin i trævler og svin i lag.

Man kan lige så godt sige det som det er.
I mandags købte vi en hamburgerryg og intentionen var at få så meget ud af den som overhovedet muligt – især fordi jeg i disse tider ikke rigtigt orker at lave de store middage, når jeg kommer hjem fra arbejde. Så efter første aften, hvor vi kogte den og fik svin i lag (en stor stak skiver af kogt hamburgerryg med bagte kartofler), stod den på hhv. sandwich-skinke og skinkesalat.
Det er kun den sidste del jeg forevigede:

Sådan laver du Stop-Spild-Af-Skinkesalat:
Svinet blev revet på jernet, og det blev det en anelse kønnere af:

De to små gnallinger blev guffet af kokken før maden… ups!
Jeg synes det ser lidt mere lækkert ud end det skidt man får, indsyltet i mayo i køledisken…

Jeg biksede dressingen sammen af følgende:

Mit evigt-fantastiske alpro soya fraiche, Miracle Whip (til at holde fedtprocenten i den lave ende) – og så lige en squez mayo. Sammen med dijonaise og en rigtig god slat peber, var dressingen klar, udover det lille bitte finthakkede løg jeg tilsatte blandingen:

Jeg var overrasket over, hvor nemt det var at rive skinken – det gik virkelig nemt! Det her er en virkelig no-brainer, så der skal ikke så meget til at få den til at se smart og fancy ud:

Tilsætter man også et godt brød fra Emmery’s købt på vej hjem fra kursus i Christianshavn, så stiger fancy-faktoren lige et par grader…

35 kr. er alligevel meget rimeligt for et godt brød, når det nu kommer fra high-end bageren Emmery’s, der dog snart er konkurstruet, hvis ikke de allerede er erklæret bankerot… Ak ja.
Brødet var dog så lækkert, at jeg kunne spise resten til morgenmad idag, så det var dobbelt Stop Spild af Mad 😉

Har været helt utrolig udmattet mentalt i denne uge – eftervirkninger fra arbejdsuge 1, ny lærdom på 2 dages kursus. Jeg har lært – næ-hæ, rettelse: jeg har prøvet at se ud som om jeg forstod et nyt computerkodesprog, der hedder razor. Og hvad jeg også lærte er, at jeg  stinker til det. Helt klart. Dette forklarer vel nok til dels, hvorfor vi kun var 2 kvinder på holdet og 20 “you-name-it-I-code-it” fyre for resten. Underviseren var på alder med mig og allerede fuldt integreret nørd slash beatnik-hår slash cardigan/tight jeans bærende persona…
Han var Belgien, hvilket efterlod engelsk som det eneste talte sprog til kurset, eftersom jeg ikke kendte et ord flamsk – eller han dansk for den sags skyld. *fnis*

Det er vist helt udmærket, at jeg ikke har noget problem med det anglosaksiske lydbillede – så behøvede jeg kun at rive mig i håret og prøve at nå at lave alle øvelserne, så hurtigt som manden kodede dem på skærmen. Hvilket jeg ikke nåede.
Crapdamnit! – Som Kmoztar siger 😛

Pin It

8 thoughts on “Stop Spild af Mad skinkesalat

 1. Sådan en gang skinkesalat er en af de bedste salater jeg kan købe, men den ser 100 gange bedre ud i hjemmelavet udgave. Da vi snart får en hel del skinke/gris til overs er jeg klart med på at prøve denne løsning.

  (P.S. Har du set min konklusion på dit grydelappe-stof?)

 2. Hej Heidi, jeg må straks ind og se resultatet på din blog 😀
  Ja, sådan en omgang hamburgerryg er virkelig nemt at strække over flere dage, og jeg tror helt sikkert at din gris i skinkesalat er langt bedre end den føtex-købte skinke vi skaffede her 😉

 3. Jeg har en hamberyg i fryseren jeg havde planer om skulle lade livet inden længe.. Skinkesalaten DEN skal jeg prøve!! Men jeg skal dog lige igennem et bjerg af grøntsager :D:D

  Her i min forstad er det UMULIGT at opdrive frisk brød af en ordenlig kvalitet, her har man stadig hang til håndværkere og spanske, hvor man får 5 for 15 på et godt tilbud. *suk*

  Ihh det er altså så spændene at følge med i job opstarten, tak fordi du deler!

 4. Det er bare om at slagte grisen og få den revet i småstykker – en god restemad af sådan et svin dér. Især når man kommer træt hjem.

  Kan godt forstå din frustration. Det er også kun fordi jeg troligt drager til hovedstaden hver dag, at jeg får adgang til disse lækre brødsager, i Roskilde er der vist kun 2 bagere, der er gode… Og de er langt væk. Inde på Hovedbanegården er der til gengæld Lagkagehuset = farlige fristelser!

  Og så lidt da – synes dog også man skal passe på med at fortælle for meget, det kan jo risikere at kede nogle af læserne 😉

 5. Supergod idé til hjemmelavet pålæg! Det må jeg huske at lave på et tidspunkt – er sikker på, at det er meget bedre end den købte udgave 🙂

 6. Det kan slet ikke sammenlignes med den købte udgave, tro mig. Og har man endda også fat i en økologisk grisebasse, så er der filme ikke et øje tørt! 😀
  Det er ihvertfald en god måde at få brugt en rest røget, kogt svin, istedet for at lave den til intetsigende pålægsskiver 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.