Tuesday, June 25, 2024

Grønt

Pesto af ramsløg og persille

Ramsløgpesto. Persillepesto.

Både og.

Det var ihvertfald hvad jeg nåede frem til igår, da jeg fik øje på en pakke oversete ramsløg vi havde erhvervet i Irma, i forbindelse med vores famøse Påskefrokost.
Da jeg nok er en af de sidste personer på dansk jord, der har haft fingrene i denne lokale urt, så jeg mit snit til at gå kre-a-mok og blende dem til ukendelighed anyway…

Sådan nogle ramsløg er ret stærke, fandt jeg så ud af. Damn!
Men persille og hvidløg – så vidt jeg ved, er det vist en rigtig klaaarrrsiker, så det passede jo perfekt. Jeg brugte ca. 50 gram ramsløg til 2 bundter persille fra den lokale Netto-pusher.
Herudover ristede jeg en pakke pinjekerner let på panden, bare lige så de fik farve og duftede skønt af varme … æh, pinjekerner.

Og så lige lidt citronskal, olivenolie og salt/peber.. mums!

Den var RET god… Kunne forestille mig det er et totalt awesome produkt at putte i en sjat surmælksprodukt til salatdressing/dip eller bruge på små rugkiks sammen med et stykke tørret skinke.
Får allerede savl i mundvigene ved tanken..

Pin It

6 thoughts on “Pesto af ramsløg og persille

 1. Hov hov – bor du ikke i nærheden af Roskilde ?
  Du skal da tage ud i Ledreborg skovene og høste ramsløg selv.
  Gjorde det sidste år, og lavede den skønneste ramsløgssalt.
  Pestoen skulle også have været prøvet, men det må så blive i år. 🙂

 2. Ramsløg var nu altså også været en ting fra Meyers på TV indtil der kom et bette bundt med i sidste uges kasse fra Årstiderne. Men jeg blev altså også ret vild med smagen, jeg synes den var mild i forhold til hvidløg..

  Desværre er der ingen rigtige skove i min forstad. Men jeg gad godt på Ramsløg jagt! Gad vide hvordan man kommer til Ledreborg med tog?

 3. jaha, noget i den stil havde jeg det også – det var en "TV-urt" 😛

  Ledreborg har en hjemmeside, hvor deres adresse sikkert stå – og så må man næsten kunne slå resten op på rejseplanen tænker jeg 🙂
  Uanset hvad, er det et flot sted (ikke at jeg har været der – endnu! – men det siger billederne jeg har set ;-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.