Sunday, May 19, 2024

Kold frokost, Påske

Påskefrokost for 2

I mange hjem har påsken sikkert givet anledning til adskillige snapsebefængte frokoster med dertil hørende ølmaver, overspisning og chokolade i hvis-du-giver-mig-et-eneste-påskeæg-mere-brækker-jeg-mig passende mængder.

Som jeg tidligere skrev, har påsken været MEGET lowkey her på adressen. Vi har end ikke været til påskefrokost hos nogen. Det ærgrede den bedre halvdel, som spurgte, om vi ikke skulle have vores egen påskefrokost?
Og tjo, det kunne vi da vel egentlig godt, tænkte jeg. Lørdag var vi derfor ude og købe stort ind til en lækker menu der indeholdt masser af det bedste og traditionelle – med et par nyfortolkede klaarrsikere:

Røget laks med røræg
Hvide sild og karrysild
Fiskefilet
Røget markrelsalat
Hjemmelavet æggesalat med frisk koriander
Roastbeef med hjemmelavet remoulade og peberrod
Slagterens leverståhej med flæskesvær og salkød
Dessert:
Frugt
Summerbird fyldte påskeæg (lille kollektion)

Da ægge- og makrelsalaten tog længst tid, startede jeg med dem. Jeg kogte 3 æg, hakkede dem og lavede en sovs bestående af mælkefri creme fraiche, karry, salt/peber og dijonaise. Herudover tilsatte jeg en god håndfuld hakket, frisk koriander:

Makrelsalaten havde jeg fået inspiration til hos både Sjoenne og Heidi – min blev nu en ganske simpel udgave og i en lidt mere fast form end de to andres:

Jeg havde lavet den af lidt mælkefri creme fraiche og en skvis mayo – herefter tilsatte jeg lidt hakket purløg. Jeg brugte i øvrigt Bamix’en til at hakke fisken, der næsten blev helt postejagtig. Ups…

Det hele blev arrangeret på et nydeligt fad og så var det næsten bare at rigge resten til på bordet:

Vi blev grundigt mætte da vi havde konsummeret alt det lækre mad:

Sild med punkerhår og løg…
En fiskefilet med pynt og hjemmerørt remoulade med piccadilly og surmælkprodukt…
En laksemad kom lige ind fra højre…
Og så var det blevet tid til æggesalaten – koriander og æg fungerer RIGTIG godt sammen!
Og sidst men ikke mindst – en god makrelsalat på hjemmeba- øh, Føtexbagt – rugbrød.

Snapsen lod vi stå – men en Tuborg Classic hørte altså med til sådan en omgang. Derefter var klokken 16 og så var det morfar-tid…

De sidste dage har jeg frådset i fred og ro, dovnet den i natkjole, TV og morgenkåbe og nydt at ingen havde forventninger til mig eller noget jeg skulle. Det er sjældent at der faktisk er mulighed for sådan noget og jeg tror det er ret sundt for systemet, at man gearer fuldstændig ned og laver så lidt som muligt i nogle dage – bare indimellem. Min krop er langsomt faldet til ro igen og kan trække vejret efterhånden. Nogle gode gåture, ømme fødder og læsning en masse er det også blevet til.

Idag røg påskepynten dog ned, men den næste uge byder på lidt flere fridage, før det rigtigt går løs i det nye job. Ugen skal nok bruges til at fylde fryseren op med nogle nemme retter. Hvis I har input til hurtige menuer på hverdage – eller gode forslag til, hvad man kan spise som kold aftensmad, så tager jeg imod dem med kyshånd, for det ved at være et stykke tid siden jeg har kørt 9-17 stilen… 🙂

Pin It

7 thoughts on “Påskefrokost for 2

 1. Uhmm det ser lækkert ud – intet slår et godt frokostbord! Lækre sager på godt brød, og så masser af krydderurter på toppen nammenam 🙂

  Fik også skruet en dejlig frokost sammen lørdag, dog uden koriander i æggesalaten(ka' æ' ha'et puhabvadr!) 😉

 2. Uha, det ser godt ud! Sådan en påskefrokost er nu hyggeligt. Jeg prøvede en rigtig god øl fra Jacobsen – mener den hedder Forårsbryg – da vi var til påskefrokost i går, og den var frisk uden at være pilsner-bitter – rigtig god til sildemaden og hvad der nu ellers var af klassisk pålæg. Kan anbefales 🙂

 3. nej, der er intet, der slår en god rugbrødklapper 😉
  Var også ganske tilfreds selv 😛

  Min egen hr. gemal kan heller ikke fordrage koriander – han synes det smager som vaskemiddel… Så du er ihvertfald ikke alene *G*

 4. Novra, den har jeg vist nok set den der øl-ting… Må prøve den en dag!
  Synes også at Carlsbergs "Copenhagen" er ret god – uden for meget bitterhed. Og så er det vildt fascinerende, at den er helt klar i væsken. Det får den til at fremstå ekstra frisk og crisp i smagen.

 5. Sikke en lækker påskefrokost – og respekt for at du fik det stablet på benene selvom i kun var jer to 🙂
  Jeg kan godt nikke genkendende til jeres påske – vi har heller ikke været til en eneste påskefrokost, men har bare haft "almindelige" gæster en enkelt aften, så vi har heller ikke fået decideret påskemad. Jeg synes det var fedt at vi ingen faste aftaler og planer har (især da manden ikke er meget hjemme pt) – men adspurgt synes han nu alligevel det ville have været hyggeligt. Jeg lignede et stort spørgsmålstegn, for han plejer ellers ikke gide at være bundet af faste ting som det.
  Men der er jo ingen der siger man ikke kan gå amok i fiskeretter på et andet tidspunkt – og jeg kunne godt fristes til at lave den makrelsalat igen snart 🙂

 6. Det er skønt, når man bare kan tage dagene som man vil – og ja, jeg var lidt stædig, så jeg sagde til mig selv, at hvis jeg ikke laver andet fancy mad denne påske, så skal påskefrokosten da ihvertfald være god. Det var så også dét kreativiteten rakte til i påsken *G*
  Ville også gerne have lavet en omgang grillede kammuslinger med citronrisotto, men det må nok vente…

  …Er du sikker på din mand er helt rask?!

 7. Nej jeg tror han har haft et midlertidigt ildebefindende – men omvendt rart nok at vide at han godt gider det selskabelige jeg plejer at planlægge 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.