Sunday, May 19, 2024

Bondegaarden.dk, Okse

Guide: Sådan ødelægger du en cuvette…

De siger, at man lærer af sine fejl. Og man kan vel sige, at hvis ikke man begår fejltagelser, kan man ikke lære af dem og blive klogere og lære af dem.
Ingen kan vel betvivle dét postulat, når det gælder datidens lægestand og håndvask (bakterier? Pff! Når de ikke kan ses, så eksisterer de ikke!), Apollofærgen, der eksploderede eller sågar dem, der mener at ramsløg er en ukrudtsplante.

I aften måtte jeg anlægge en videnskabelig tilgang til mit totale og komplette kødFAIL, da jeg glemte at starte stegetermometeret efter target-temperaturen var indstillet.
Vi havde taget en lille fin cuvette fra bondegaarden.dk op af fryseren – den passede perfekt til to personer og blev ridset og tilsat en god portion salt og peber:

Den er sød, ikke? Et skønt stykke kød…

Så langt så godt. Og det gik egentlig også rigtig fint med de hele to slags salater jeg skulle kreere til middagen (havde en pænt stor omgang grønt i køleren, der skulle bruges).

Rødbeder, æbler, bladselleri i noget surmælksprodukt- crunchy and sweet
hakket blomkål, broccoli, fintskåret tomat, peberfrugt, agurk, radiser og ægte, friske ærter fra bælg drysset med dild. Yum!

Jeg må vist bare slå ud med hænderne og sige, at min karma idag har været intet mindre end 199% skod.
Hvis vi starter med maden – så endte det helt fatalt. Jeg havde glemt at trykke start på stegetermometeret – med det resultat, at vi endte oppe på 85(!) grader indeni stegen – og kartoflernes vand i gryden var nærmest forsvundet, da jeg endelig huskede jeg faktisk var igang med at lave mad – og styrtede derud. Alt for sent desværre. Kødet var totalt gråt – men smagen var dog stadig udmærket, så vi besluttede at gennemføre projektet. Det levede ihvertfald fuldt op til bondegaarden.dk’s udmærkede smags-standard (med andre ord: Totalt fecking læks):

Et styks grå cuvette. ØV 🙁

Tidligere i dag havde jeg taget nogle af fryserens sidste jordbær til at lave noget lækkert fyld i en lagkage. Men det rismel jeg bruger til den specielle mælkefrie kagecreme af, havde fået besøg af møl! *Ydrk*.
Hvad gør man så?
Well, så laver man marmelade af bærrene i stedet. Thank heaven for Tørsleffs Marmelit!!!

Man skulle tro det var nok?
Nej, en ulykke kommer vist sjældent alene… I forbindelse med en større oprydning i tøjskabene (ud med det grimme, slidte tøj fra de sidste 3-4 år) – har jeg brug for noget pænt tøj og et par sko til job.
Tror I der var noget tøj til mig?
Nej.
Tror I der var sko i min størrelse?
Nej.
Tilsyneladende har alle Roskildes kvinder, der bruger str. 41, været ude og støvsuge skobutikkernes hylder. Der var str. 40, 39 og 38. Men 41? Nej!

Hvis man tæller sammen, passer det med alle gode gange 3 – imorgen starter jeg forfra, men ikke i det lokale butikscenter. Nu må byens stræder og gader altså vise, hvad de duer til!
Hvis ikke, må jeg nok lokalisere en skrædder til at sy mig et par sorte, pæne bukser. Det skulle ikke være for dyrt – og nogle klarer det endda online. Smart ikke? Send os dine mål og et billede – og 14 dage efter får du et par bukser med posten, der sidder som en fit handske. DÈT er da smart!
(og ikke ret meget dyrere…)

Nå, det skulle ikke blive fashion-blog, men blev bare nødt til at hælde lidt vand ud af ørerne… Forkælet som jeg er. Det er jo et sk… luksusproblem. Og det er ren Murphy’s lov: Når du SKAL finde tøj eller sko – så finder du ikke en sk… Men har du ingen penge og er det sidst på måneden: Så falder det nærmest i hovedet på dig. Så imorgen går jeg ned og prøver at finde en vinterjakke… så kan det være jeg får et par bukser med hjem *G*

Pin It

7 thoughts on “Guide: Sådan ødelægger du en cuvette…

 1. Hvis du havde givet stegen 10-15 grader mere, så kunne du have lavet pulled cuvette 🙂
  Nå spøg til side – det er surt når det ikke fungerer i køkkenet, men mon ikke vi alle har den slags dage. Det positive er at der nok går lidt tid inden du oplever det igen.

  Kender alt for godt det med tøjkriser – kan som regel heller aldrig finde noget når jeg lige nøjagtig ved hvad jeg går efter. Good luck!

 2. Ja, det var bare ikke min dag igår. Og idag har butikkerne på min udsete shoppingmission så ikke åbent… Tror bare jeg går i frø nu. Karma var ikke enig i shoppingtrippet!

 3. Aiii, hvor træls – kender det godt, det der med at det hele bare effer op. Intet vil som man vil… så skal man virkelig tage sig sammen for ikke at smadre noget i køkkenet hehe 😉

  Men salaterne ser da skidegode ud! – og lidt overskud har man da hvis man liiiiige smider en marmelade sammen 😉

 4. Præcis. Bliver lidt træt af mig selv, når jeg går totalt Hormonella og tudbrøler over sådan et trivielt problem. Så spænd da hjelmen kvindemenneske! Jordbærrene var faktisk allerede i gryden, da jeg opdagede affæren med rismelet, så jeg måtte tænke hurtigt 😉
  Men tak for de fine ord, ja, der var heldigvis lidt salatrester… Ahem… *host*

 5. er det ikke meget normalt at tude i frustration over at man ikke kan finde det man leder efter?? Det synes jeg !! 😀 Jeg tror det er sundt, jeg er sikker på det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.