Sunday, May 19, 2024

Salat

Grøntsagsfreak!

For nylig var jeg ved at DØØØØ for at få nogle salatfibre.
Jeg trængte virkelig til noget at tygge på, og det fik jeg helt klart med to slags salater fulde af både rodfrugter og forårsgrøntsager…

Den første var en lille salat af mini-skoleagurker, røde radiser og pestodressing (uden ost! Weee!) fra Svansø, der smagte skønt til den lille, lette anretning.

Næste fiber-ret var en frisk rødbedesalat, hvor jeg udskar friske, sprøde rødbeder i små, fine snittede stykker og overhældte dem med en persillepesto.

Persillepestoen havde jeg aldrig lavet før – men fandt en stor potte bredbladet persille i Føtten, og så blev jeg lidt krea og tilsatte revet citronskal og saft, finthakkede frolsikkesø og olivenolie.
Og hvad skuer mit øje så? Hjemme hos Gane & Gaffel har de netop lavet persillepesto – dog med hvidløg og ost i (som jeg jo så ikke kan få), men hvidløget tror jeg helt klart vil være noget jeg tilsætter næste gang!

Tilsammen blev det et yndigt lille måltid, som virkelig gjorde lykke med en rest fiskedelle:

Til dellerne lavede jeg remouladesovs af en rest piccadilly-blanding og sojabaseret creme fraiche – nu i ny indpakning. Det gav en langt mere fedtfattig og behagelig remoulade “avec” til fiskedellerne og er min yndlingsversion af remoulade (ok, man kan også putte lidt miraclewhip i, så er det lidt mere stift i det)…

Pin It

4 thoughts on “Grøntsagsfreak!

  1. Den remulade skal jeg vist have prøvet af, om det bliver med soya, tvivler jeg på. Selvom det skulle være sundt 😉 Jeg tør ikke!

    Rødbederne er helt friske, ikke gjort andet ved end hakket?

  2. Namnam! Kan være jeg skal prøve den remoulade-fortolkning. Er ikke så god til remoulade generelt, men det er jo nærmest obligatorisk til fiskefileter og roastbeef 🙂

  3. Rødbederne er helt almindeligt skrællede og friske ja 🙂

    Remouladen kan du bare lave med et surmælksprodukt efter eget valg. Det eneste minus ved soja – hvis man spiser meget af det – er, at det feder fordi mængden af protein giver meget meget stor energi, som skal forbrændes 😉

  4. Den bliver meget lækker og frisk og meget mindre fed 😉
    Superlækker – og dejligt hvis du ku blive inspireret. Piccadillyblandingen købte jeg forresten i Bilka 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.