Tuesday, January 21, 2025

Gris, Hjemmelavet fastfood

Træk et nummer i grisomaten…

Efter den store omgang grisefoder igår, havde vi en god del af stegen tilbage…

Så hvad gør man så – man tager en halv cola og hælder ud over stegen (havde ikke mere marinade desværre), starter ovnen på 100 grader og sætter grisen ind i saunaen igen, så den kan blive varm.

Mange siger den bliver bedre dagen efter, men jeg tror altså den manglende væde i bunden i første forsøg simpelthen havde gjort den mere tør end godt var. Også selvom der var meget fedt på.
Den var ihvertfald mere tør idag end igår, men jeg vendte stykkerne lidt i cola, da den kom ud så hjalp det da ihvertfald lidt. Er stadig lidt ny på det der pulled-pork-koncept…

Min kæreste fik den der sindssyge ide at lave pulledpork hotdogs af resterne. Og som sagt så gjort…

1.. Kød lægges i brød
2… ketchup tilsættes (i mangel på bbq sovs)
3 – bingo! Komplet med coleslaw.

Efter et lille puf fra Sjønne, har jeg forsøgt mig med lidt forskellige ISO (=lysfølsomhed) og blænde-indstillinger, så det er derfor nogle af billederne ser mere “røde” ud end andre 😉

Efter sigende skulle det have været meganajs – jeg holdt mig nu pænt til min egen burgerbolle…. 😛

Mens jeg plejede den ømme popo idag, prøvede jeg at lege lidt med broccoli-salat-konceptet. Så jeg fremdrog et økologisk broccoli-hoved fra køleren og et lille rødløg.
Rødløget blev snittet fint og tilsat en dressing af rapsolie, æbleeddike, salt, peber – og så en sjat kirsebærsirup fra Selleberg – hindbær eller kirsebæreddike vil sikkert fungere lige så godt.

Efter en pludselig indskydelse fandt jeg på at putte halverede, stenfri, røde druer i løgene – havde en fornemmelse af, at deres sødme ville give en genial modvægt til de røde løg og syren.

Og jeg fik ret!

I sidste sekund havde jeg fundet nogle friske mynteblade på en forpjusket potteplante-krydderurtepotte, men du kan helt sikkert også lave den uden…

Det var en skøn og frisk al dente salat, der var både sød, sur – og så var der masser af bid i!

Efter at have spist mig godt mæt i gris igår, tænkte jeg, at der hellere måtte komme noget fiber ned i kødhakkeren…

Pin It

6 thoughts on “Træk et nummer i grisomaten…

  1. Jaaa daaa!
    Selvfølgelig skal kødet da i et hotdogbrød 🙂 BiggUpz til manden der!

    PS. tror nu mere at du har leget med hvidbalancen end ISO indstillingerne 😉
    Auto-whitebalance er faktisk noget kameraet er dygtigt til at finde ud af selv – det bruger jeg ihvertfald 🙂

  2. Nu har jeg jo advokeret (hedder det det?) sådan for at du skulle varme resterne op – men jeg glemte måske at fortælle at det hjælper hvis grisen er trukket når det sker. Altså træk hele svinet, bred det ud i et fad, hæld krydderi/marinade/rub og cola eller juice på, bland rundt et par gange mens det langsomt varmes op – og så er det altså ligesom om det suger det hele til sig og bliver endnu mere lækkert. Eller også har jeg bare været heldig.

  3. Hotdogsbrød….åh, jeg skulle have prøvet med hotdogbrød (evt sagt med Dan Tuells stemme som på nummeret Jeg Skulle Have Været Taxachauffør på hans og Halfdans E's Glad i Åbningstiden).
    Genial ide – ham manden skal du høre godt efter…

    Og så kan jeg tilslutte mig Heidis råd – træk svinet, op i et ovnfast fad, på med marinaden, og så i ovnen.
    Skal du lave den igen (og det skal du!), så må du fluks ud og investere i noget BBQ dressing. Det er et absolut must. Ketchup yder altså ikke svinet retfærdighed.

  4. Hej Sjønne.

    Nårh ja, hovsa – det var vist mere hvidbalance 😉
    (Venter stadig på den der bog – tror de er lidt slow…)

    Vil bringe roserne videre til manden 😉

  5. Hej Heidi!
    Ja, det hedder vist advokeret 😉
    Jeg kan godt se, at du da vist har lidt ret – for det var sgu lidt tørt, må jeg tilstå! *fnis*
    Næste gang bliver det hele trukket og så har man også gode rester til fryseren!!! *gufle gufle*

  6. Hej Thomas – ja, ham manden der er sgu ikk så tosset altid, må jeg tilstå! 😛
    Han har nogle ret fede ideer til mad, når jeg er gået helt i hverdags-planlægnings-madplan-koma… Tror det er sådan en sygdom han har fået efter han begyndte at spise fine middage ude i byen med sit arbejde…

    Og så er BBQ dressing hermed skrevet på indkøbssedlen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.