Tuesday, May 21, 2024

Kage

Så’ der KAGE!!!

Er der et bedre ord end KAGE?
Det tror jeg ikke rigtigt… Den der klæge, søde, snaskede, guf-fornemmelse i munden, der spreder glæde ud i alle afkroge af smagsløgene. Som kan vende en lorte-dag om til solskin og sommervejr i hjernen, blot ved at tilsætte sukker, vanilje og … fuck, sådan en skod-allergi. Nå, men istedet for smør, er jeg på margarinevognen. Tilsyneladende. (Blame it on the genes!!!)

Igår var jeg helt usædvanlig aktiv, når det gælder brugen af den elskede røremaskine, som jeg desværre ikke har plads nok i kalorieregnskabet til at bruge for tit…

Det startede med – som for de fleste – en abnormt stor lyst til KAGE!!!

Ølkage er den bedste og nemmeste kage jeg kender, når du har brug for den der lidt svampede, krydrede, fyldige fornemmelse i mundhulen:

500 gram farin (=1 pose)
500 gram hvedemel
1 øl (33 cl.)
1 brev brunt bagepulver.

Bikses sammen og bages i en times tid midt i ovnen ved 200 grader almindelig ovn.
Et voila.
KAGE.
Jeg skyndte mig naturligvis at fryse mindst halvdelen ned. Når man endelig er i kage-bage-humør, så skal man huske at lægge noget til side til de dage, hvor man har lyst til kage, men ikke energien til at gå igang…

Men så ved jeg ikke rigtigt hvad der lige skete… Pludselig tog fanden ved mig og så kunne jeg da liiiige udnytte bagetiden på ølkagen og bikse nogle pund-til-pund muffins sammen!
Så ud af skabet drog jeg 2 bananer, 50 gram Valrhona-chokolade, 100 gram valnødder… og det biksede jeg sammen med

200 gram margarine (brug SMØR, dit svin, hvis du kan tåle det….)
200 gram sukker
4 æg
200 gram mel
+ fyldet

De blev bakset op i nogle silikoneforme og bagt i en 20 minutters tid (det var ekstra store forme) på midterste rille ved 190 grader i den almindelige ovn:

Og da de kom ud, så de SÅDAN ud:

Da kræene var kølet tilstrækkeligt af (og jeg havde fået fjernet bagepapir fra ølkagen…. ser sgu bare ikke pænt ud med bagepapir mellem tænderne, folks) – skar jeg dem over og tjekkede kvaliteten. Åh jo, den var ganske udmærket og spiselig ikke mindst:

Jeps – den er lige så svampet og fugtig, som den ser ud… 

Kan I forestille jer sådan en lun krydderkage med koldt smør på?
Åh jo, det er BEDRE end december. For i december er man som regel ved at kaste op allerede den 25. november efter knap at have gennemlevet en gensynsfest med Karen Volfs brunkager, som man ikke har set i 10 måneder i streg.

Nøddemuffins’ne var derudover særdeles lækre – og jeg var dejlig behagelig mæt efter at have konsummeret en af hver med kop genial grøn mango-te fra den yndigste butik i Roskilde. Men ok, nu havde jeg jo også spist frokost kl. 12 – og klokken var nu engang tre om eftermiddagen. Jeg har jo sagt, at aben skal fodres hver 3. time, ikk’å?!
– Og jo, der er nemlig MASSER af fibre i banan, valnødder og chokolade (or so I tell my self…)

Imorgen får I historien om min tur i Irma og mit første eksperiment med fennikel og laks 😀

Later dudes….!
Pin It

4 thoughts on “Så’ der KAGE!!!

  1. Piske: hehe, det ved jeg godt, men margarine er sgu bare lidt ulæks når man ved hvad det laves af 😛

    I Korsbæk-biksen er der alle mulige nipseting – og rød lakrids! De har franske/amerikanske gammeldags stålskilte med sjove citater på, bageudstyr – forme mc, cupcakeforme, krus og porcelæn, små læke teer og chokolader, ja kort sagt en rigtig tøsednidderbutik med et strejf af mormor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.