Wednesday, February 21, 2024

Forretter, Grønt, Salat

Rejesalat med frisk kokosnød og pepino

Skal det være eksotisk, så skal det fa’me også være eksotisk, du!

Den anden dag havde jeg købt en kokosnød – og efter nogle dage lå den nu og grinede ad mig, så jeg blev nødt til at kigge efter noget at bruge den til. Den var oprindeligt købt efter jeg havde læst om hos Gane&Gaffels kokos-mango salat med frisk kokosnød, og nu stod jeg så der…

Nuvel, jeg havde jo liiige en pakke rejer i fryseren og et par avocadoer jeg skulle bruge. Jeg havde ingen mango – desværre, for det er virkelig godis til rejer sammen med avocado – men jeg havde salat havde jeg sku…

I Føtten var jeg kommet til at gå lidt amok og købe et par forskellige eksotiske frugter og jeg havde af nysgerrighed købt en pepino – eller pæremelon, som den også bliver kaldt:

Skallen på en pepino skal skrælles af – og ligeledes skal den indre stængel med kerner på.
Men herefter er det bare at choppe løs.
Den smager ikke af så meget – netop lidt hen ad pære og fersken – men det fungerede nu fint til rejerne, sammen med avocadoen og kokosnøden.
Bemærk i øvrigt, hvordan striberne så fint matcher spækkebrættet….. :p

Pepino er en sjov frugt – som man vist mest bruger i drinks. Pepino-navnet kommer fra den spanske del af sprogstammen, måske fordi det lyder mere sexet end pæremelon?
Den kommer fra Sydamerika, hvor den gror på buske der er mellem 30 cm og 1 meter høje, og de største af frugterne kan blive op til ca. 15 cm lange – det ser vi dog sjældent i DK. *host*
Planten bindes op ligesom tomatplanterne gør, fordi den ellers ikke vil kunne holde på frugtens vægt uden at knække. Pepino har den fordel, at den plukkes lidt før den er moden og “eftermodner herefter på køkkenbordet. Dette gør den rigtig velegnet til eksport. De modne frugter er gule eller lilla på overfladen – de gule varianter er derimod grønne, når de er umodne. Pepinoer skal opbevares ved 2-5 grader og i en tætlukket plastikpose i køleskabet skulle holdbarheden faktisk være på 4-6 uger!!!

Ja, så blev vi også lige lidt klogere på pepinoen…

Nå, tilbage til maden.
Da jeg havde flækket kokosnøden og lagt den i vand i et stykke tid, rev jeg hele møget på rivejernet – og det blev altså virkelig lækkert og frisk i sådan en let salat… Helt klart ikke sidste gang jeg gør det!

PS – hvis du vil vide mere om pepino’er, så læs mere om det her – det er et regulært opslagsværk med eksotiske frugter!

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.