Sunday, May 19, 2024

Fjerkræ

Bornholmerhane med pesto

Idag stødte jeg på en sjov dressing med pesto (UDEN OST!!! weeee!!!) som kunne bruges til marinade.
Da jeg samtidig havde en bornholmerhane i kurven, hoppede den lille dressing ned – jeg ved virkelig ikke, hvad der skete, men den insisterede på at komme med hjem. Måske frøs den i køledisken? I dunno… Men jeg havde da ikke tænkt mig at sige den imod, når nu den ikke hostede mælk eller ost. Så får den slags episoder lidt længere line end de normalt ville have fået….

Nå, men et par timer før Hr. Bornholmerhane kom i ovnen, smed jeg det parterede kræ ned i en stegepose og hældte marinaden ved = WIN WIN. Dobbeltnemt, for jeg kunne bare sætte posen i ovnen efter færdig marinadetid. Lækker og nem conveniencefood er en gave på en hverdag.

Bornholmerhane i stegepose med pesto
1-2-3 bornholmerhane i svøb og pose!

Posen blev lagt i ovnen i ca. en times tid og fik lidt vand og citronsaft ved, inklusive et drys peber.

Vi skulle jo også have lidt at gnaske på, så jeg kiggede dybt i grøntsagsskuffen og fandt resterne af broccolien fra gårsdagens broccoli-salat.
Her fandt jeg også et jonagold-æble og bagerst, klemt ind mod væggen i køleskabet, fandt jeg en bøtte høvlet peberrod, der trængte til at blive brugt. Æble, broccoli og peberrod? Tja, hvorfor ikke???

Broccoli, æbler og æbleeddike og sød musik

Jeg lavede en dressing af æbleeddike, rapsolie, salt/peber og en sjat ketsjap mannis (staveplade?!).

Det blev ikke helt dårligt, hvis jeg skal sige det selv…

Selvom broccoli egner sig fortrinligt til at rengøre grillristen, kan den også i en snæver vending bruges til salat. #ProTip

Bornholmerhane med krymmel..

Kyllingen var lækker – og smagte af basilikumpestoen/marinade/whatever… Anyhow, den var i hvert fald både mør og saftig. Stegeposen FTW – den virker HVER gang, og i dag var ingen undtagelse. Og at en bornholmerdarling derudover er så kødfuld, at man har rester også til næste dag, skal man ihvertfald heller ikke brokke sig over. Dobbelt-madspilds-win!

Stykker af bornholmerhane i fad efter en tur i ovnen
Èt styks bornholmerhane en time efter sit dampbad…
Tallerken med broccolisalat og et stykke bornholmerhane
Nomnom….

Flere opskrifter med vingedyr kan fås her.

4 thoughts on “Bornholmerhane med pesto

 1. Jeg skulle aldrig være startet på at læse de her madblogs! Jeg ender med at blive kornfed, og ærgrer mig hele tiden over, at jeg ikke har tid til at afprøve alle de lækre menuer 🙁
  Nå, men heldigvis kan jeg ikke lide peberrod…

 2. Haha, ja, kender godt fornemmelsen… Det vigtigste må nok være den inspiration man kan få, som man kan bookmarke og så tage frem, når lejligheden byder sig.

  Jeg tager frustrationen din som kompliment 😉

  – Og bare rolig, salaten kan også laves uden peberrod 😛

 3. Coming right up dér!
  …Fik endda også kæresten til at spise rå broccoli! dét sker sådan ca… aldrig.

  men ja – det må lige være dig med de der øko-kyllinger I snart skal lave 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.