Tuesday, May 21, 2024

Oplevelser

Besøg i Torvehallerne

Det nye madmekka i København – aka Torvehallerne – stod for tur på denne solskinsdag, hvor foråret pludselig flyttede ind i Danmark.

Helt gennemgående er der noget fantastisk over København på en solrig søndag. Folk er afslappede og hverdagens problemer er glemt for en tid, mens de hænger ud på byens kaffebarer, går eller løber en tur rundt om søerne, folk smiler og er glade – og man møder alt fra den hippe bums med lappede bukser og bøv på hovedet i skovmandsskjorte (eller – undskyld, var det sidste sæson?) – til speltmødre på tur med deres økologiske afkom og en cafe latte i hånden.

Ja, der er noget helt specielt over solskinssøndage i København.
Og i Torhehallerne var der masser af mennesker, da jeg med en ven besøgte stedet i dag.
Min ven havde heller aldrig været der, så vi var out for a surprise.

Umiddelbart bliver man næsten overvældet af alle de lækre ting på stribe – og det ER virkelig lækre ting. Lækker chokolade, italiensk brød (Il Fornaio), lækkert charteuri, krydderibikse, te, bagere, cupcake-shop,  karameller fra Bornholm, fransk slik-shop og gud ved, hvad ellers. Det er et mekke for folk med hang til dyre og lækre ting, og jeg ved helt sikkert, hvor jeg skal hen, hvis jeg skal have rare mennesker til middag en fredag aften…

Jeg har ikke nogen billeder fra selve hallerne – det kan I se på nettet – men jeg fik slæbt et par ting med hjem:

Hos Tante T fik jeg købt en opfylder af grøn rabarber-te, og tilhørende dåse. Sammen med disse to ting, røg der en pose lilla chokoladepastiller med til på tirsdag, hvor vi skal til fødselsdag hos svigermor. Hendes søster er helt tosset med lilla, så det er en nydelig lille anti-hyle-gave… 😛

De øvrige gufferier var et kæmpestort frisee-salathoved (og jeg mener virkelig seriøst, at det var KÆMPE!). I baggrunden var en pakke portobellosvampe (Irma-tilbud til 10 kroner pr. bakke). Den store, brune klump bagerst er det lækreste Il Fornaio-brød med fuldkornshvede. Mere om det senere…
De små glas i midten er hhv. grøn pesto (uden ost! Wee!!) – fundet i Irma. Og ditto er de små hvide glas en omgang artiskokcreme med hvidløg og olivenolie. Intet andet. Har du endnu ikke opdaget artiskokcreme med hvidløg, så kan jeg sige, at du er gået voldsomt glip af noget. End of discussion. Kan du så komme ud og købe et glas 100% syndig-sund nydelse!
Helt forrest på klassebilledet finder du en flad, hvid pakke – det er 100 gram sortfodsskinke, som det var første gang jeg har smagt. Og jo – det lever op til sit navn, det er helt sikkert… Ved siden af, 4 hvide asparges – og en sjat san marzeno tomater.

Tomaterne, pestoen og salaten fik jeg bikset sammen til en lækker salat…

Som dressing brugte jeg noget grøn pesto, blandet op med simpel olivenolie.

Aftensmaden blev indtaget på altanen – med skinke, artiskokcreme og lækkkert brød!

Superlækker middag – en fed måde at slutte en skøn weekend 🙂

Pin It

6 thoughts on “Besøg i Torvehallerne

 1. Jeg bliver helt hensat til frokost i det franske efter en tur på markedet… WoW! Torvehallerne er super skønne, men også hamrende dyre! Jeg ville nogle gange ønske at man havde en pendant til de franske torvedage, hvor man kan købe frisk fra bondemanden…

  Men det er bare helt klart det eneste sted hvor kvalitet er over det hele!! Uhu, nu er jeg sulten! 😉

 2. Hej LIvsmod!
  Ja, det er virkelig lækkert derinde… På torvet i Roskilde er der hver lørdag torvedag, hvor man kan komme ned og købe alskens grønt og frugt – og fisk – og nogen gange brød og kød. Det er meget lækkert, omend jeg ikke gør så meget i det.
  Og ja – Tante T har mange gode teer 😉

 3. Nope, der er ingen grund til at tage forbi Nørreport, da det er en omvej, når jeg skal hjem 🙂

  Men jeg håber da på at tage forbi igen om ikke så lang tid – om ikke andet får jeg brug for det til benspændet i maj måned 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.