Sunday, May 19, 2024

Spisesteder

Anmeldelse: Restaurant Snekken på Roskilde Havn

Roskilde er sådan en by, der har lidt af det hele… Lidt park, lidt vand, lidt havn, lidt oldtidskultur, lidt UNESCO-bevaringsværdige bygninger og en af Danmarks første jernbaneforbindelser… Jow jow, roskildedenserne føler sig som noget ganske særligt og det kan man da godt forstå.
Ihvertfald i teorien (for jeg kan ikke rigtig med folk, hvis lillefingre stritter for meget).

Idag er det havne-delen vi skal koncentrere os om.

For nede på det renoverede havneanlæg, ligger der en lille restaurant med store store vinduer…

Ja, det blev lidt rystet, kameraet ville sgu ikke lige som jeg ville. Men najs er det ihvertfald.

Snekken har haft lidt forskellige ejere, men denne aften var det nye menukort kommet op – en såkaldt menu med ny, nordisk viking mad – med ingredienser som “dengang vi plyndrede kyster og lande rundt om os og var nogle djærve og gæve folk”. Eller noget. 

Den første ret (hvis jeg husker ret – det er ved at være 3-4 uger siden) – var en lækker blanding af frisk bladselleri, marinerede rødløg, rugrødschips og rygeost-creme. Det var arrangeret med en ristet hellefisk – thi den dampede version var dampet i hvidvin. Kæresten bestilte forretten med lakserogn og fik noget meget lig denne tallerken – udover at der også var friske havtorn garneret rundt omkring. Det var første gang jeg smagte havtorn og jeg er fuldstændig skudt i dem!

Forret til 100-ish kroner.

Herefter sad vi i lidt over en times tid og ventede på hovedretten.
Indtil en venlig tjener spurgte os, hvad vi kunne tænke os til dessert…
På dette tidspunkt var klokken lidt over otte om aftenen og køkkenet lukkede kl. 21:00.
Jeg tror på, at de fik hurtigt gang i grillen, da det blev klart, at kokken havde overset vores bestilling.

Nå, men 1½ time og en allerhulens masse vand og øl senere – fik vi endelig hovedretten, der var en lækker kalvetyksteg med perlebyg i noget superlækker buillon og SMØR. (jeg turde ikke spise for meget, men hold k… hvor smagte det godt!)

Anrettet med bøffen var tyndskårne Karl Johan svampe fint grillet, og overhældt med et skud brøndkarse. Bøffen var mør og smagte rigtig godt – og til ca. 200 kroner pr. kuvert var det også hvad man kunne forvente. Jeg savnede dog mere grønt end bare pynt. Men i forhold til kvaliteten var 200 kroner en god pris.

Selve hovedretten var klart værd at vente på. Men jeg vil sige, at det godt nok var en streg i regningen, at de havde overset vores bestilling. Det giver et virkelig skidt indtryk af kokkens overblik. Som plaster på såret, fik vi gratis dessert. Det kunne jeg så ikke rigtigt udnytte, da alle desserterne indholdt et eller andet med smør eller fløde. Suk. Nå, men så kunne jeg da bede om en kop the, og det fik jeg også. Da vi lige var blevet enige med tjeneren om, at jeg skulle have te, fordi jeg var allergisk overfor mælk, løftede mine øjenbryn sig noget, da han tilbød mig mælk og sukker til teen.
Korttidshukommelse anyone?

Jeg er flink og vælger at tilskrive det befippelsen over, at maden var blevet så forsinket og han var ved at gå ud af sit gode skind for at gøre det godt igen…

Istedet kunne jeg så nyde synet af kærestens dessert, der var en heftig æbletærte med sorbet af kærnemælk – meget lig creme fraiche i konsistensen. Hertil var noget sød æblekage-rasp og kvædekompot, der var meget aromatisk.

Alt i alt synes jeg Snekken var et rigtig flot og lækkert sted at spise – stolene var store og behagelige i rustik kurveflet med lammeskind, der varmede skønt – og på en solskinsdag kunne man sikkert se langt. Da det nu var mørkt, blev restauranten til gengæld dobbelt så stor, fordi vinduerne var pudset til UG kryds og slange og nærmest fungerede som spejle.

Overordnet synes jeg køkkenet var meget fleksible i forhold til at lave mad uden mælk og vin til mig, men tjenerne kunne godt have været en tand mere professionelle – deres hukommelse var ikke alt for god og dermed ryger det professionelle overblik, hvilket er synd, for både stedet og madens kvalitet er faktisk på et godt niveau til prisen. Men til en pris på ca. 400 for 3 retter + udgift til drikkevarer, efterlader betjeningen desværre noget tilbage at ønske. En større professionelisme i forhold til anderledes krav pga. allergi, ville klart have givet dem en ekstra stjerne i forhold til de 3 jeg giver den ud af 5.

Det er lidt oplevelsen med betjeningen i forhold til allergi, hvor man kan mærke, at restauranten er en smule “forstads-agtig”. Og ikke at der er noget galt med det – men når det kommer til “specielle” behov hos gæsterne efterlader betjeningen stadig noget tilbage at ønske.

Men 3 ud af 5 stjerner.

Pin It

2 thoughts on “Anmeldelse: Restaurant Snekken på Roskilde Havn

  1. Dejligt at læse din anmeldelse af stedet. Vi har haft ret blandede oplevelser der i tidens løb, så det flere år siden, jeg sidst har været der. Af samme grund overvejer jeg, om ikke jeg snart bør besøge stedet igen, for som du skriver, er der kommet nye ejere.

    Det er helt sikkert en af de restauranter her i byen, der har den bedste udsigt – der er så smukt nede ved havnen en lys sommeraften 🙂

  2. I skal endelig prøve det, om ikke andet så for at kunne sige I har smagt ægte vikingemad 😉 – jeg håber denne omgang var en enlig svale, for hørte da ingen af de andre gæster klage.

    Kan godt forestille mig det er smukt om sommeren….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.