Tuesday, June 25, 2024

Desserter, Mælkefri dessert

Pandekagebagedag

Idag er det HomeMadeHeavens fødselsdag… Hurra, hurra, hurra! Den sikkert sig en gave får, for den … tra la la la dum di dej.
Ej, det er altså ikke pjat. Lige præcis IDAG har min blog 2 års fødselsdag. Der er virkelig sket noget siden mit første indlæg (hvor billedet da vist er blevet væk?!) – og jeg har stadig ikke fået prøvet alle opskrifterne i bagebogen, men til gengæld har jeg virkelig fået smag for det her bloggeri og jeg har mødt nogle fabelagtige, skønne damer i samme forbindelse (og herrer naturligvis *ahem*). You know who you are *peger*.

Derfor var det da en oplagt måde at fejre blogfødselsdag på, når det nu er international pandekagebagedag idag! 😀

En bakke økologiske æg og en Ørbæk’sk øl – det burde lægge en god base…
Dejen fik en ordentlig tur med rørepiskeren, der fik bugt med alle melklumper og mærkelige objekter…. Selvom melet ikke var af den dyreste og godeste slags (tværtimod), endte resultatet med at blive rigtig godt – og jeg tror altså det var de gode æg, som blev pisket i laaang tid. Faktisk næsten 10 minutter = meget luftig dej!
Opskriften på min pandekagefremgangsmåde kan findes her – i denne portion gav jeg den lidt mere gas med øllet og det gjorde underværker… Pandekagerne fik en sødlig, lækker smag, der var ganske vanedannende!

Til pandekagerne havde jeg stadig en rest af min gode blommemarmelade med lakrids, en sjat soja-vaniljeis fra fryseren og en honninghvedeøl fra Ørbæks ølsortiment, der var helt vild lækker – fundet i den lokale Kvickly-biks. Normalt er jeg ikke ret meget til hvedeøl, men denne her var lige noget for min søde tand pga. honningen – og jeg tog ikke fejl: Den gjorde sig PERFEKT i pandekagerne. Faktisk så godt, at jeg næsten var ved at æde pandekagen uden fyld, fordi den i sig selv smagte så pissefantastisk. (Undskyld jeg bander, men jeg blev bare så glad i låget af de lange dejruller der…)

Til den sidste pandekage med is i fik den et sprøjt af den frække Hershey’s Chokoladesauce, der er en seriøs kandidat til yndlings-pandekage-med-is-sauce…

Pin It

4 thoughts on “Pandekagebagedag

  1. Tak tak 😀

    Og jo, den er for lækker – lækker – lækker lækker – lækker…

    – Ok, stop det Nick & Gay pjat, Hottie! Men den smagte godt, det kan vi ikke komme udenom ihvertfald *G*

  2. *kipper med flaget*
    Tillykke med blogfødselsdagen!

    Her har vi også fået pandekager – dog madpandekager – for det passede rigtig godt ind i programmet, eftersom jeg kom sent hjem pga. frisørtid. Til gengæld så jeg godt ud, mens jeg lavede mad 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.