Tuesday, June 25, 2024

Fisk & Skaldyr

Mørksej-ruller med dampet kokosspinat

Som den sidste del af mit “NEMLIG.COM-fail” skulle jeg lave pandestegt mørksej med dampet spinat i flødesovs. Men ak – jeg havde ikke noget af min sædvanlige soja-madlavningsfløde. Og hvad gør man så?

En af de bedste opfindelser – mini rivejern fra Tupperware til fx muskatnødder. Forsiden kan vrikkes løs og beholderen skylles grundigt under vandhanen. SMART!

I skabet fandt jeg en dåse kokosmælk istedet!
“Kan man mon bruge det?!” tænkte jeg, men besluttede så, at det ikke kunne gå andet end galt, så jeg kunne lige så godt forsøge mig ud i sagen. Den var dog nok lidt mere fed og flødeagtig end den anden sojafløde, men når der nu er for langt ned til Føtex…

Til spinaten tilsatte jeg en omgang porre til at give kokosmælken lidt kant:

Fintsnittede porrer en masse!

Jeg kan så godt lide porrer – de er et kærkomment grønt syn om vinteren. Sart lysegrøn – wauw!

Og vupti – op i porrene med dig, spinat!

Smums!

Det bliver bedre og bedre!

Så var det fiskens tur. Og her kom min store skuffelse. Altså – jeg ved godt det kun var 225 gram – så man kan ikke forvente så meget, og fisken var da frisk – ikke noget der. Men sølle 3 fiskefileter til 2 mennesker? Det var vist godt jeg spiste det hele alene!

Nå, men fisken fik et sjat citronsaft og en omgang citronpeber og blev lagt på panden:

Det her var indholdet i en pakke fisk fra Nemlig.com.
De har fået en dusk frisk estragon stukket i måsen som kompensation…

Det var vist en stakket kompensation – de gik hurtigt i stykker. Tror hellere jeg må prøve en rødspætte næste gang… Store flagefisk er ikke gode til rulle-konceptet.

Man tænker næsten “klipfisk” frem for fileter, ikke?
Note to self: Flagefisk er ikke godt til stegning.

I baggrunden ligger den kokosmælkstuvede spinat, der smagte helt fantastisk. Men synes det er en for lille portion fisk – tænk hvis kæresten og jeg skulle have delt de 3 fileter?! En familie på 4 ville ihvertfald have været nødt til at købe 2 pakker fisk for at blive nogenlunde mætte.

Pin It

One thought on “Mørksej-ruller med dampet kokosspinat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.