Monday, May 20, 2024

Lakrids, Oplevelser

Lakridsfestival – stemningsbilleder

Som andre bloggere har beskrevet, så var vi til blindsmagning i lakrids i København igår.
Denne blogpost er derfor dedikeret til billeder og generel mundsavl – husk Kleenex, så du ikke savler ned i tastaturet – det fedter så grumt!

Det bedste ved dagen?
Det var faktisk et rigtig hygsomt gensyn med PiskeHapsen og et quirky twitterisk førstegangsmøde med selveste fru Klidmoster, der bestemt ikke skuffede. (Pssst! Hun er ikke helt normal – men… what the hell, det er jeg heller ikke…) *LOL*

Lakridssmagning – ja, det er ikke kønt, I know. Men jeg har heller aldrig bildt jer ind, at mine kragetæer er spor pæne!
Et hyggeligt gensyn med Papanilla, der lavede blækspruttesort is – de var også med til lanceringen af Lakrids B i august.
Hvis du endnu ikke kender Papanilla, så bør du! Ikke kun er de helt enormt flinke mennesker, de har satme også styr på det is der…
Forskellige varianter af lakrids – pulver og store blokke af koncentreret lakridsmasse (de sorte firkanter) fra importør af lakrids.
Stemningsbillede fra Mill & Mortar

Klik på “LÆS MERE” herunder for at komme ind til resten af billederne…

A XOXO by Anthon Berg

En af de store, positive overraskelser var Anthon Bergs “A XOXO” chokoladebrand, der har et festligt og flot udtryk og en meget, meget høj kvalitet – der siger rent “BOING” når den kommer ind i munden. Helt fantastisk lækkert, især de små lyserøde dråber nederst, der indeholdt flydende karamel og lakrids, pakket ind i hvid chokolade *savl* 😀
Lakridsflødebolle – mums!

Ålborg Chokoladen 
Ålborg Chokoladen leverede nogle særdeles velgennemtænkte chokolader – naturligvis også med lakrids. Direktøren selv stod i boden og uddelte smagsprøver og for en blogger var det jo herligt at blive taget seriøst omkring ens passion for lakrids og chokolade – 2 af de absolut bedste sliktyper, hvis du spørger mig! (vingummi og bolsjer, I kan godt glemme det!)
De imponerede især med en kugle fyldt med ren lakridssirup, der var omgivet af hvid chokolade og rullet i hhv. hindbærpulver, lakridspulver og lakridsgranulat.

Højpotent kugle: Lakridssirup omgivet af hvid chokolade og dyppet i lakridspulver
Ålborg Chokolade har masser at byde på…
GUF!!! Tager gerne sådan et par æsker til dessert… *savle* (Pisseflot præsentations-koncept, hvis du spørger mig)
Årrrhhhh… (fordi piger og lyserødt er så eviggyldigt som stråhatte på en sommerdag)

Og så var der alt det andet…. Fx de fire slags workshops, hvor man kunne prøve alt fra madlavning med lakrids til dekoration af cupcakes.

Lakridspanacotta som bestemt så lækre ud – men som jeg ikke kunne tåle for al mælken
Johan Bülow’s drenge igang med varme smagsprøver – næsten som i Nørregade Boljeriet
Sådan laver man Lakrids A 🙂 – en masse lakridser, som langsomt overhældes med chokolade og herefter trillet i lakridspulver
Mixning af lakridspulver til nye smagsvarianter
Lav mad med lakrids – her kammusling med pynt 🙂 Dette nåede jeg dog ikke at smage, men det ser flot ud!
Svinemørbrad med sovs/snask af appelsinskal, saft, pecannødder, pistacienødder, lakrids og fennikel-krydderier – DET var mums!!
Mill&Mortar Himmel: Forskellige typer salt, frysetørrede hindbær, pulver af lakrids og hindbær (små poser) og 2 slags vaniljer – jeg fik mig en ndali-vanilje med hjem – brugte de andre op da jeg skulle lave ris a la mande til jul….
Islands lakrids”bolsjer” – eller bare hold-kæft-klumper…
Har I nogen sinde set noget så fantastisk? Ville ønske jeg kunne have købt alle sammen!
Den yngste sidegren på Bülow-stamtræet – LOVE Valentine lakridsen

Efter en times lakridssmagning og 2 timers vandren rundt i den forholdsvis lille hal, var vi både trætte og lakridsmætte alle tre. Derfor blev to af os enige om at vi trængte til noget helt andet – så vi tog ind på Hereford ved Tivoli og åd os en pukkel til i den økologiske salatbar og en stor BØF!!!

I dag har jeg så kunnet tage et par familieportrætter af “rovet” fra lakridsfesten:

Pas på TUSMØRKE fra Karamelleriet – de er højpotent-farlige!!!!! Og afhængighedsskabende!

Ja, der var tilbud i A XOXO butikken… 😉

Næste gang blogger jeg lidt om indholdet i de forskellige dåser… Bare så I kan savle lidt mere :p

4 thoughts on “Lakridsfestival – stemningsbilleder

  1. Mmmm… ja, det var en god dag. Spændende festival med mange velforberedte og gavmilde stande og et par sjove og hyggelige madbloggere at følges med – what's not to love?

    Ps. sidder lige og kigger i min kalender 😉

  2. Ja, jeg bander af hjertens lyst… Ihvertfald hvis du spørger de andre. Jeg synes aldrig selv jeg bander til gengæld(?)

    Og tak lige over – det der gensyn må da gerne komme lidt hurtigt, syns jeg. …. Flere gakkede gangarter kan man aldrig få for mange af (eller lakrids for den sags skyld.)
    (Hvorfor er det så dyrt at komme til Århus!)

    Jeg tror nok der kommer en påske i den nærmeste fremtid…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.