Tuesday, June 25, 2024

IRL

Fotoleg 3: Skovtur

Idag udnyttede jeg de sparsomme solstråler til at tage et smut i skoven og lege med fotoapparatet, hvilket der kom et par flotte og forårsagtige skillerier ud af. Jeg kan ikke sige det nok… Hvis du skal have et godt kamera, der samtidig kan den der “point-and-shoot” funktion, så køb et entry-level spejlrefleks – det koster godt nok knapper, men det er helt utroligt, så gode billeder den slags tager.

Hvorfor?
Jeg skal forskåne jer for den længere tekniske forklaring, men det har noget at gøre med, at billedbrikken i kameraet – pga. den ekstra plads i kamerahuset – er større. Man kan også kalde det for en slags “lærred”, hvor “maleriet” skal males. Jo større lærred, jo mere kan farverne fylde på lærredet.

I forhold til nymodens billedpixels betyder det, at hvis billedbrikken er stor, så har hver pixel mere plads, i forhold til samme antal pixels i et almindeligt digitalt kompaktkamera de fleste køber (et kompaktkamera er jo… kompakt = mindre billedplade).
Den ekstra plads betyder derfor at der procentuelt set kan komme mere lys ind til hver pixel i spejlrefleksen. Og jo mere lys – desto bedre billeder. Og her stopper den tekniske forklaring, så vi ikke bliver alt for udmattede – I er jo kommet for at se billeder!

Genskin fra solen er svært – en hurtigere lukketid havde nok været på sin plads (Aparture-mode in training…)

Er der noget mere forårsagtigt??? 🙂

Et sjovt sted at placere husløg…

Selvom skoven ikke bød på mange grønne vækster på dette tidspunkt, var der grønne pletter hist og her…

Hvaaaa… hvor skal vi hen du?!

Ukrudtet er igang allerede…. :p

Leg med kameraets fokuspunkter…

Sådan så det ud i det store billede…

Det ligner næsten insektpupper ?

En meget spøjs lille vindblæst busk!

Skarp forgrund – diset baggrund

Ditto

Sjov vinkel på troldetræ…

Igen er der lidt genskin fra solens lys – men trods alt bedre end første billede…

Vi glæder os til påskeliljer i haven!

“Hej Lille Tulipan!”

Nu venter vi bare på foråret….

Pin It

5 thoughts on “Fotoleg 3: Skovtur

 1. Jeg prøver igen! Open Id driller stadig! Min mand købte til mig et entry level spejlrefleks sidste år, jeg elsker mit kamera, men jeg synes det er svært at blive bedre til at bruge det. Så dit link til en dansk foto site har givet mig lidt mere blod på tanden, dog så mangler jeg tydeligvis et brugsanvisning til mit Canon Eos 1000D for at få det hele til at give mening. Bedre blev det ikke da jeg smadrede obejektivet i sidste måned… Men igår fik jeg købt et nyt, en rolles royce af slagsen. Glæder mig allerede til vejret igen bliver til skovtur 😀 Tak for inspirationen og hvis du finder gode how to links, så smid dem endelig 😀

 2. Hej Livsmod.
  Ja, det er altså lidt svært hvis ikke brugervejledningen er god. Jeg tror man kan låne sig til nogen bøger(!) på fx biblioteket, der kan forklare basis også 🙂
  Fandt i øvrigt Canons brugermanual på dansk lige her (det åbner et link, der er en pdf lige til at printe ud) http://files.canon-europe.com/files/soft31313/manual/CUG_EOS1000D_DA_Flat.pdf
  Jeg kiggede den igennem og det ser umiddelbart ud for mig som at den er temmelig "lacking" i brugervenligt sprog. Der er ikke kælet ret meget for detaljerne. Så jeg vil hellere anbefale dig at kigge på http://www.akam.no/guider/ samt fotostart.dk.
  Herudover blev jeg anbefalet denne fotoguide – det er mest om mad, men jeg tror også man bare generelt kan lære lidt : http://veganyumyum.com/2008/09/food-photography-for-bloggers/

  – og så må vi jo nok også sande, at en ting er at have et kamera – noget andet er at spotte motiverne og få det optimale ud af kameraet i situationen. Men altså, øvelse kan gøre en rigtig stor mester, det er også derfor jeg prøver at lege så meget jeg kan, dels fordi det er sjovt, og dels fordi det er udfordrende for de små grå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.