Tuesday, June 25, 2024

GADGETS

Hvad (post)kassen gemte…

Idag var det DAGEN!

Dagen som jeg har ventet og ventet og ventet på i flere måneder, mens jeg møjsommeligt har spinket og sparet og skrabet penge sammen så jeg kunne erstatte en helt essentiel del af madbloglivet med en ny reservedel.
Igår lå der en postafleveringsseddel fra en internetbutik, som kæresten var nede og indløse på posthuset idag, galant som han er, nu hvor vejret ikke ligefrem viste sig fra sin kønneste side. 
En stor kasse blev bragt hjem – og indeni lå min lille “baby”, som har været så mange måneder undervejs og som jeg har glædet og glædet og glædet mig til at pakke op!
Hvis du ikke lige har kigget på gadgets for nylig, så har du nok ikke rigtigt nogen ide om, hvad det dog kan være. Men nede mellem alle flamingo-chips’ne lå sådan en “lille” fætter her:
Ja, jeg var sgu så spændt, at jeg ikke rigtigt kunne spilde tid på at få kassen ind et rigtigt sted og pakke op… Jeg var en anelse oppe at køre på dét tidspunkt… *G*
Du har sikkert på nuværende tidspunkt, gættet dig til, hvad der var indeni føromtalte kasse. Det burde være ret tydeligt nu, at jeg har været ude at investere (og er en af mine Facebook-fans, vidste du det allerede før jeg skrev denne blogpost :P)
Det er tosset at man kan være så glad for et lille, åndssvagt (og hamrende dyrt) gadget, men det kan man altså. Jeg kan godt lide kram. Og jeg syntes at tiden var inde til at investere i noget ordentligt kram, efter 2 års madbloggeri. Selvfølgelig vil kameraet også blive brugt til andet end mad, men når det nu skal være, så kunne jeg jo lige så godt gå hele vejen og endelig få fingre i sådan et spejlrefleks-gadget. 
Yes, I know – det er et edderstort objektiv. Og det har var endda “kit”-objektivet, dvs. det objektiv kameraet leveres med. Det er standard-størrelse, men alligevel er det virkelig langt – og vejer godt til.

Kameraet er et Nikon D3100 – og er lanceret som Nikons “entry level” spejlreflekskamera. Dette er en fancy måde at kalde det et begynderkamera til dem, der ikke ved hverken hat eller briller om fotografiapparater. Det er et kamera, som du fint kan bruge med de forudindstillede standardmenuer som portræt, landskab, makro, auto osv. – Og så er det netop også så large og fleksibelt, at du kan stille på dets settings og få præcis den effekt du ønsker. Der er – så vidt jeg ved – næsten fuld mulighed for 100% manuel indstilling, hvis man nogen sinde skulle ønske dét. Jeg vil dog tage det stille og roligt og med tiden blive fortrolig med de normale menuer, blændestørrelse, lukkertid og iso-værdier (for ikke at tale om eksponeringskompensation og brændvidde) – før jeg evt. skulle bevæge mig ud i det mere avancerede niveau. 
Men det er rart at man nu ENDELIG har et rigtig fedt legetøj. Mit Ricoh CX1 er også ganske udmærket og et stykke over de der no-nonsense kompaktkameraer – men er desværre uden IS – eller image stabilisation som det også hedder – til at det overhovedet kan fokusere uden at det tager en verdenskrig. Jeg var især træt af det til min middag i baghaven, hvor dårlige lysforhold og elendig autofokus-tider gjorde mange billeder både rystede og slørede. Så jeg er simpelthen så kisteglad for den lille ny, der godt nok vejer lidt mere, men sandelig også kun er et halvt sekund om at fokusere. Sådan.
Der er dog det med at købe nyt legetøj… Når man først har købt det, så bliver man pludselig klar over nogle nye behov. ….. kamerataske fx!
Så hvis nogen kan anbefale en side med kameratasker til sådan en sag her… så bare sig til!
PS: Jeg vil evt. bruge de næste måneder på at lege med kamera. Hvis jeg finder nogen tips og tricks, bliver de lagt på min Facebook-side. Så jeg kan stærkt anbefale, at hvis du er interesseret i nye sjove digitale tips – til kamera eller gadgets til din blog – så sus forbi og tjek den ud. Jeg linker ofte til nye ting til bloggen jeg læser om, eller gerne vil prøve – eller fx gratis ting på nettet der kan pimpe dine billeder eller blog.

Dagens tip: 
Fotostart.dk har masser af guides og viden om fotografering, også hvis du har et almindeligt kompaktkamera (altså det modsatte af spejlrefleks) og det er forklaret på en meget forståelig måde, så også spassere til foto – som mig fx – kan finde hoved og hale i sagerne.

6 thoughts on “Hvad (post)kassen gemte…

 1. Bare fordi man er lille, behøver man jo ikke kunne mindre 😉

  Men tak, er også helt fantastisk kisteglad for det kan du tro. (Det skulle jeg til gengæld også meget gerne være til den pris!!!) 😛 Ja, det bliver sjovt den dag der er sollys en masse… Og lidt mere grønt at tage billeder af måske *G*
  Man må kunne fange mange sjove billeder med funktionerne af de der åndede fugle i Folkeparkens sø!

 2. Tillykke med det nye legetøj – jeg glæder mig til at se resultatet af de næste mange fototure. Tror mit lille kamera får præstationsangst, når de mødes 😀

 3. Tillykke med dit nye Nikon! 🙂

  Selvom du måske vil starte med at skyde på automode, kan jeg kun anbefale at begynde så småt med at lære de forskellige settings at kende. Til fotografering af mad, vil man jo gerne kunne styre dybdeskarpheden selv, så du kan vinde en del ved at lære lidt om aperture-mode(A i displayet) f.eks. – så vælger man selv blænden, og kameraet beregner lukkertiden for én.
  Fotostart.dk kan helt sikkert være en god hjælp – er selv bruger der 🙂

  Mht. kamerataske kan jeg klart anbefale dig mærket Lowepro – det er god kvalitet og kan købes i mange størrelser og indretninger.
  Jeg bruger selv denne http://products.lowepro.com/product/Rezo-180-AW,2009,20.htm

 4. Hej Sjønne!
  Tak tak for tippet, godt at vide jeg har valgt en god side 🙂 det var også mit indtryk at de havde styr på sagerne derinde.

  Jeg vil sige at jeg gerne vælger nogle flere settings, og netop her glæder jeg mig meget til at "lege med bogstaver" 😉 hellere have et mindre avanceret kamera som man kender til bunds – end have et ultra avanceret et, hvor man ikke bruger halvdelen af funktionerne. Foreløbig er jeg ganske tilfreds med aftenfunktionen ihvertfald 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.