Wednesday, January 20, 2021

Bondegaarden.dk, Salat

En lang asparges(salat)

Har endnu ikke fået leget så meget med de der nytårsfortsætter.

Eller også leger de dåseskjul og jeg står der og vifter og ligner en efterladt dametaske, fordi de ikke har sagt noget til mig…

I stedet prøver jeg at æde lidt mere grønt, som enhver anden kanin (læs: kvinde) vel sagtens gør de første par uger af januar….Indtil det går op for hende, hvor meget luft i maven man får af gulerødder.
Eller. Det er bare noget jeg tror. Har ikke selv prøvet det. Så indtil da gnaver jeg orangekølle så der kommer råkost ud af ørerne på mig. Der var noget med de der kostfibre, var der ikke?
Nå, men efter en dag med gulerødder og rugbrød og bananer – så var det blevet tid til aftenens stunt udi nye salateksperimenter.
Fra før nytår havde jeg et bundt asparges liggende, og da jeg idag var nede i Ghetto for at handle, spottede jeg den lækreste pakke friske, økologiske salat – det var da lige et hit, tænkte jeg glad og fro – og ned i kurven kom den hoppende:

Det kan godt være jeg ikke er kanin, men hvem ville ikke blive fristet af sådan noget frisk og sprød salat? Jeg kunne ikke stå for det – til 13 kroner!!!! Nixen bixen, Karen Blixen, hjem med mig skal du! Om det så er hele vejen fra Afrika.
Da jeg ryddede op i køleskabet, fandt jeg en pakke bacon… og I ved godt, ikke… bacon med asparges er som regel et stort hit. Så i dag ville jeg lave en ny version af bacon-asparges! Denne gang kanin-style. (Nej, ikke canine-style, det er noget andet og har ikke noget med lækker mad at gøre. Shame on you!).
Haps haps. Se lige hvad der hoppede ned i skålen. Endnu en særdeles kærestevenlig salat!
Den bedre halvdel gik da ihvertfald godt til den… Baconreglen lyder som følgende: Så snart der er bacon på kan du få det hældt i halsen på den anden kromosom. Jo jo, baconfedt på perlebyggen, det tæller også. Ikke så meget pis, bare ind i hangaren med de gode sager.
Da vi var færdige manglede hele indholdet i salatskålen (jeg sagde jo jeg var sulten, ikke…)
Salat, kartofler, kødbøf fra bondegården.dk. Oh yeah…
Nu vil jeg gå ind og spise et stykke krydderkage med minus-smør til dessert.
…Jamen… Bare fordi julen er overstået, har jeg da stadig lyst til krydderkage!!!
Og I ved godt, at julens slik bare smager aller-aller-bedst i januar februar. Selvom vi prøver at fornægte det overfor os selv – og vi stille lister væk, med brunkagerne fra Karen Volf sikkert gemt af vejen under blusen, så ingen kan se det. Bare rolig – jeg siger det ikke til nogen, hvis du har gemt et par poser i skabet 😉
Husk også: Hvis bare du får dine 600 gram grønt om dagen, så feder det først imorgen…. 😛

2 thoughts on “En lang asparges(salat)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *