Tuesday, June 25, 2024

Oplevelser

Det italienske supermarked…

Igår, da min hjerne skreg på underholdning og jeg havde by-relateret, galopperende cabinfever, besluttede den anden halvdel og jeg at sætte os ud i dytten og bevæge os sydpå.

Der skulle bare ske ET ELLER ANDET, for jeg var ved at blive sindssyg af at se på det samme og det samme og det samme…
Godt så – vi tog en lørdagstur ned til Bilka i Hundige, der for ganske nylig blev lavet helt om, hvorfor HundigeCenteret nu er omdøbt til Waves.
Overrasket blev jeg dog, da jeg så et italiensk supermarked, der er opkaldt efter den berømte pastaskrue!
Pasta Riscossa – nogle brede spaghettier, der har krøllekant. De kunne også fås som bredere lasagneplader.
Da jeg elsker alt mærkeligt, hev jeg straks manden derind, om ikke andet kunne man hapse noget lækker italiensk olivenolie eller nowet. Og det manglede vi faktisk anyway, så to fluer med et smæk, mens manden rystede på hovedet af mine Sherlock Holmes’ke udforskning af butikken.
Jeg ville næsten ønske jeg havde haft mit kamera med, men jeg regnede sgu ikke lige med, at jeg ville støde på sådan en interessant butik den dag. Men de havde både delikatesser, vin, olie, pesto, kaffe (espressoblandinger), pasta (naturligvis!), is samt alskens italienske kager. Lige noget for min italiensk-smittede veninde, tror jeg…
Udover supermarkedet har butikken også café og delikatesse, så man kan fx købe frisk pasta, tiramisu og alle mulige lækre røgvarer med hjem. Det må altså prøves en dag, men igår nøjedes vi dog med at snuse rundt og blive lækkersultne. Men her var dog hvad jeg fik med hjem:
Hele familiebilledet – Pasta Riscossa, fusili-ish 3-farvede skruer lavet i bronzeforme (=høj kvalitet pasta) og en økologisk olivenolie (500 ml.)
Der var smagsprøve på olivenfætteren dernede, og umiddelbart virkede den mere “grøn” end de fuldfede gyldne. Tror den er rigtig god til salat med denne grønne og delikate smag, der både er mild og aromatisk på samme tid og dog en anelse skarp. Jeg kunne godt have tænkt mig en lidt mere “rund” og “moden” olivenolie, men det er sgu svært, når man står der og glor på række efter række af olier. Og der var åbenbart et lidt sparsomt personale…
Men olien kostede 65 kroner for en halv liter. Det var ikke den billigste – men absolut heller ikke den dyreste. Og så skal det lige tilføjes, at de har trøffelolie dernede i 200 ml.-flasker. De er ikke billige – men de så gode ud!
Alt i alt kom jeg af med 120 kroner for de 3 ting, så man skal nok lige sikre sig, at saldoen på dankortet er til den positive side, før man besøger stedet…
Men en positiv overraskelse – det var det nu altså. Og så kan jeg ikke forlange mere!
PS: Hvad spiser man egentlig til sådan noget pasta, der er båndformet og krøllet i kanten????

2 thoughts on “Det italienske supermarked…

  1. Det første, der falder mig ind, er laks, men italienerne har helt sikkert meget konservative holdninger til, hvad pastaen skal bruges til 😀

    Lyder rigtig spændende med det italienske supermarked. Vi handler aldrig i Bilka, så det kendte jeg slet ikke. Dejligt med den friske pasta – så det ud som om, det var god kvalitet? Det savner jeg nemlig i de danske supermarkeder.

  2. Laks… hm… jeg må lægge den i idebanken, tror jeg 😉 Det første der falder mig ind, er noget "flødet" noget, som kan hænge fast på de der lange, brede spaghetti-hørmere… 😛

    Ja, jeg var også pænt overrasket over der lå sådan en fantastisk biks lige dér! For vi handler nemlig heller aldrig i Bilka, men da jeg var syg efter noget andet input, besluttede vi at tage dytten sydpå 😛 Den ligger lige ved siden af Stof 2000 i området med overdækkede parkeringspladser – det nydesignede parkeringsområde.

    Jeg TROR det var god kvalitet frisk pasta. Jeg ved det ikke – men jeg TROR det. Deres is så også noget nær fantastisk ud, og nu var jeg ikke i delikatessen, men er overbevist om, at den sikkert også kunne få mundvandet til at løbe… Jeg synes ihvertfald den er et besøg værd, hvis man har mulighed for at tage derned, enten med bus eller dyt 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.