Tuesday, May 21, 2024

Bondegaarden.dk, Jul, Okse

Langtidssimrede oksekøds-koteletter med julekrydderi

De kloge – og meget aktuelle – husmorråd siger, at når man ikke har været ude og handle ind, må man bruge hvad man har… Eller. Det var måske ikke helt sådan Frøken Jensen havde tænkt det, men det var sikkert også før søndagsåbent og built-in-bakery og jeg ved ikke hvad. Efter sigende er det et par år siden hun købte sig en etværelses med låg.

Idag havde jeg et par koteletter fra Bondegården, der skulle bruges. (Læs: Vi har ikke mere plads i fryseren – vi SKAL spise noget af det. NU!)
Godt så. Så et par koteletter det var:

Et par drønerter på et kilos penge. Så prisen synes jeg er i orden – vi havde nemlig ca. halvdelen tilbage.

Glem lige hvad du har set, hvad køleren kan diske op med…. For det her var et par slamberter af den nasty slags. – Den gode nasty-ness vel at mærke. Så hvad gør Mor her… Hun kiggede i sin flamingokasse på altanen og fandt følgende: En selleriknold, et net med økologiske appelsiner, en pose med løg.
Og i krydderkassen fandt jeg følgende til familieportrættet:

Fra venstre og spækbrædtet rundt: Selleri i tern, selleriknold, øko-appelsin, timian, æblestykker, stjerneanis, kanelstang, laurbærblade, allehånde, peberkorn, og endelig løg på midten af spækkebrættet.
En velvoksen omgang krydderier – men det er vinter og det er oksekød. Den lille tyr kan klare det. Eller ko. Whatevs.

Efter jeg blev buh’et ud af kæresten sidste gang jeg brugte stjerneanis, har min stædighed ledt efter endnu en lejlighed til at overbevise hans smagsløg. Det er jo noget med, at man skal smage noget ca. 5 gange før man kan bedømme om det egentlig er et hit eller ej i Smagsløgland. Så det her var 2. gang. Og det var vist bedre end sidste gang, tror jeg. Men… Der er vist stadig et stykke vej at gå – men Rom blev jo heller ikke bygget på en dag…

De store stykker kød blev brunet og ditto grøntsagerne. Jeg skar kødstykkerne over, for at de bedre kunne ligge i gryden:

De små oksedyr blev langtidssimret i en god time under låg. Efter Sif for nylig havde lavet langtidssimret møgsvin havde jeg fået ideen til at bruge kødet som simremad istedet for stegemad. En beslutning jeg blev glad for, da jeg så resultatet:

Stjerneanis er altså bare superdekorativ!

Og ikke mindst smagte det – det var blot kød med en skive brød til. Det skulle jo helst have været af den grove slags… øhø *host*. Nå, men det smagte ihvertfald godt!

Ovenpå til at give lidt farve dryssede jeg lidt frysetørret ramsløg fra Tiger. Ja, det ER jo ikke det rigtige – men det smagte da lidt af fisk, eller, ihvertfald ramsløg. Og så pyntede det rigtig fint 🙂

Der var en hel bøf tilbage, som vi skal have i morgen i en burgerbolle. For kødet var helt perfekt til at lave pulled beef af. Så det skal jeg prøve for første gang imorgen. Det er noget vi glæder os mægtig meget til!

2 thoughts on “Langtidssimrede oksekøds-koteletter med julekrydderi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.