Tuesday, June 25, 2024

Jul, Kage, Krydderier, Lakrids

Man tager noget nisseøl og noget sukker…

Og så bager man det i en form.
Hvis man er heldig, får man bagt det helt igennem, så der ikke er nogen snasket midte ovenpå…

Nej, det her må siges at være verdens NEMMESTE!!!! kage.
Virkelig.
Og så smager den fantastisk af JUL!!!

Idag er der officielt mindre end 3 måneder til jul.
Hvor sindssygt er dét ikke lige? Jeg syntes lige det har været april, men så kom der et regnvejr og skyllede hele sommeren væk og så gik tiden lissom. Og så kom efteråret med sensommer, der oversteg enhvers forventninger.

Nå, men hvis du alligevel går og sukker efter lidt jul, så kan du jo prøve denne kage, der er så nem, at du kan klø dig bagi, mens du laver den:

1 pakke farin (500g), 500g mel, 1 brev brunt bagepulver hældes i en røreskål

Nu er jeg jo fuldstændig lakridstosset, og tilfældigvis havde jeg lige en lakridsøl tilovers fra engang i sidste måned, da jeg var ude til et onewoman lakrids-opvisningsshow
Så den røg i til melet og sukkeret og bagepulveret – NB: Husk at mål 33 cl af – ikke hele flasken, for så bliver det altså en noget fugtig kage…

Så vidt, så godt, og vupti blev alle tingene blandet sammen i en stor lakridspærevælling.
Det sjove ved denne kage er, at der hverken skal æg eller andet pjat i – bare mel, bagepulver, sukker og øl. Som giver en helt fantastisk sprød kage!

En klistret masse, der faktisk minder lidt om brune kager… Men det er det næste også! Til gengæld kan du roligt lade børnene slikke piskerisene, thi ingen æg vil lave unoder i mavsen (ok, måske bagepulveret vil, men det er dog stadig harmløst i forhold til æg)
Her er der brugt en brødform på 3 liter til at rumme dejen…

Den skal bage i 1 time på næst-nederste hylde i ovnen – ved ca. 160- 175 grader. Her er det sådan lidt come-ci-come-ca, thi alles ovne er forskellige. Jeg bagte min på 175 grader i 55 minutter, men måtte så bøde med en revne ovenpå, der ikke var helt bagt. Så kan anbefale, at man prøver sig lidt frem. (og så dyrt er et brev brunt bagepulver jo heller ikke – ca. 6,50 kroner).

Oooooh la la…. Smager som englene synger, siger jeg! Og holder sig fugtig i flere dage!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.