Og så bager man det i en form.
Hvis man er heldig, får man bagt det helt igennem, så der ikke er nogen snasket midte ovenpå…
Nej, det her må siges at være verdens NEMMESTE!!!! kage.
Virkelig.
Og så smager den fantastisk af JUL!!!
Idag er der officielt mindre end 3 måneder til jul.
Hvor sindssygt er dét ikke lige? Jeg syntes lige det har været april, men så kom der et regnvejr og skyllede hele sommeren væk og så gik tiden lissom. Og så kom efteråret med sensommer, der oversteg enhvers forventninger.
Nå, men hvis du alligevel går og sukker efter lidt jul, så kan du jo prøve denne kage, der er så nem, at du kan klø dig bagi, mens du laver den:
1 pakke farin (500g), 500g mel, 1 brev brunt bagepulver hældes i en røreskål |
Nu er jeg jo fuldstændig lakridstosset, og tilfældigvis havde jeg lige en lakridsøl tilovers fra engang i sidste måned, da jeg var ude til et onewoman lakrids-opvisningsshow…
Så den røg i til melet og sukkeret og bagepulveret – NB: Husk at mål 33 cl af – ikke hele flasken, for så bliver det altså en noget fugtig kage…
Så vidt, så godt, og vupti blev alle tingene blandet sammen i en stor lakridspærevælling.
Det sjove ved denne kage er, at der hverken skal æg eller andet pjat i – bare mel, bagepulver, sukker og øl. Som giver en helt fantastisk sprød kage!
Her er der brugt en brødform på 3 liter til at rumme dejen… |
Den skal bage i 1 time på næst-nederste hylde i ovnen – ved ca. 160- 175 grader. Her er det sådan lidt come-ci-come-ca, thi alles ovne er forskellige. Jeg bagte min på 175 grader i 55 minutter, men måtte så bøde med en revne ovenpå, der ikke var helt bagt. Så kan anbefale, at man prøver sig lidt frem. (og så dyrt er et brev brunt bagepulver jo heller ikke – ca. 6,50 kroner).
Oooooh la la…. Smager som englene synger, siger jeg! Og holder sig fugtig i flere dage!