Tuesday, June 25, 2024

Hjemmelavet fastfood

Hvordan spiser du din burger????

Ja, hvordan gør du?
Spørgsmålet opstod efter en tur på den lokale burgersmed i aftes, da jeg var nået til de kolde pommes frites efter at have kværnet min burger…

Ja, madbloggere går faktisk på McD engang imellem. Det sker ikke så tit. Men det sker.
Det kan være, det ikke er alle, der vil indrømme det, eller også skjuler de det ved at sige at de drak danskvand til maden og gulerødder istedet for pommes frites 😉  – men jeg stiller mig gerne op lørdag formiddag på torvet og fortæller om min sidste tur på Maccen, hvis I ikke tror det er noget jeg kunne finde på. For det kan jeg. Nogen gange skal det bare være nemt. Og nogen gange har man bare ikke lyst til en sandwich fra Sunset Blvd., selvom den sikkert er sundere. Ihvertfald mindre fedt.
Sådan. Nu har jeg sagt det.
Skyd mig.
Jeg er en sagesløs forrædder af madbloggerlands nåde. I know.
Her er pistolen.

Men… netop anført af de kolde pommes frites, kom jeg til at tænke på – …
Hvordan spiser du din burger?

Venter du med at spise den og nyder de rygende varme pommes frites?
Eller er du sådan en, der deler sol og vand lige, så du spiser lidt af burgeren, nipper lidt af kartoflerne og drikker lidt af soda- undskyld, danskvanden?
Jeg må tilstå at jeg hører til den første gruppe.
Hvilket giver mig et dilemma, hver gang jeg er på Rød Stue med gul M-hat.

“Skal jeg guffe mine varme pommes frites eller skal jeg nyde den varme burger og guffe kolde pommes frites eller skal jeg bøffe mine pommes frites, og spise slatten burger?”
I virkeligheden ved vi jo godt, at kolde pommes frites er to ord (ok, så 3 ord, for at være præcis, tilfreds???), som ikke bør være i hinandens nærhed.

Også når det gælder almindelig mad, har jeg opdaget, at jeg åbenbart er lidt af en særlig. Jeg spiser en ting ad gangen. Det med at tage en bid, hvor alle tingene og tilbehøret er med på gaflen, lider jeg af en særlig trang til at forbigå helt. Medmindre det handler om sovs og kartofler. Men det er en anden historie, der for mig er lig med poesi. SOVS er GÅÅÅT. Mere sovs – og kartoffel – er endnu bedre.
Men lige nu snakker vi ikke om mit perverse forhold til en knold-sag og en fedtet, flydende væske, der stopper vaskens rør til. Det taler vi ikke om, blev der sagt!!!

Tilsyneladende har jeg altid ville smage tingene som de er – det der med tilbehør er… ja, tilbehør. Det spiser jeg bagefter. Og i så fald dette synes at være gældende for mig, burde jeg også spise mine pommes frites bagefter burgeren.

Hvis bare det ikke var, fordi pommes frites smager så hamrende kedeligt, når de er kolde…

12 thoughts on “Hvordan spiser du din burger????

 1. True – men eftersom gemalen og jeg flere gange har diskuteret, om burgere overhovedet kan/bør spises med kniv og gaffel, så tænkte jeg straks på det, da jeg så overskriften 😀

 2. *fnis*
  Kniv og gaffel er æh… vist lidt af et særsyn på den gul-røde hat tror jeg *LOL*

  Men du har skam ret – hjemmelavet både mætter bedre og er også af højere kvalitet, især med godt oksekød fra min fryser. MEN – når det så er sagt, så kan det altså være fantastisk med en McD-burger indimellem. Det må være min "kompensation" fordi jeg ikke ret godt kan tåle alkohol og derfor så sjældent har tømmermænd… 😛

 3. Og jeg som troede, at spørgsmålet ville gå på, om man spiser burgeren med fingrene eller med bestik 😀

  Nå, men da jeg faktisk aldrig spiser på McD (og nej, det er ikke for at være hellig, men jeg er som regel for nærig til at købe fastfood), så måtte jeg lige gruble lidt over indlægget, for det er et stykke tid siden, vi sidst har fået kombinationen burger + pommes frites. Jeg plejer som regel at spise lidt pommes frites, derefter noget af burgeren, lidt flere fritter (evt. flere opdelinger som disse), indtil jeg afslutter med pommes frites.

  Men jeg tror snart, det skal på bordet igen – dog i hjemmeversion.

 4. Hej Anne – og hyggeligt at du kiggede forbi!
  Hvor er jeg glad for at høre, at det ikke bare er mig – der findes åbenbart også andre, der synes det der med at blande maden er "overrated" 😉 eller som ihvertfald ikke tænker man skal.. Måske ligger det i generne?!
  Måske skal jeg skrive "særling" på mit visitkort næste gang… 😛

 5. Jeg kunne ikke lige dy' mig for at smide en lille kommentar på min vej forbi dit (morsomme) indlæg. 😉
  Jeg er også lidt.. Ja, som du fint beskrev det – en særling mht. til det. Jeg spiser som regel først grøntsagerne, så kartofler/ris/pasta og så kødet. Nogle gange hapser jeg lige en bid af det andet for at smage, men ellers er jeg heller ikke meget for at kombinere. Sært.. Men sandt. 🙂

 6. Jeg tror du har fat i noget med de kolde pommes – det er bedre med en halvkold burger, end kolde pommes. De bliver så stive!

  jeg vil prøve at foreslå manden at gå på Burgerking. Men omgivelserne hos vores BurgerKing er bare så deprimerende, thi det ligger inde i et indkøbscenter og ikke har åbent, når vi som regel får trang til burgermad. Men en dag skal de prøves… helt sikkert.

  Var i Sverige og få dem stegt i transfedt-syre-olie… NØJ HVOR VAR DE GODE!!!!! Jeg var fuldstændig solgt altså. En skam det er så usundt – endnu mere end i Danmark. Der har vi nok bare stive pommes frites istedet. Ihvertfald på McDonalds. Altså, de er stadig sprøde, men også ret stive i det… det var de slet ikke i Sverige. GUFFF!!! 😀

 7. Hej Laj – gid jeg kunne gøre det også. Men kan ikke rigtigt finde ud af at sætte min burger ned, når jeg først har den. Jeg minder lidt om en hund på det punkt. "GRRRR – jeg giver ikke slip på mit "kødben"" – hæ hæ.
  Jeg drikker ikke ret meget heller – før til sidst. Manden drikker til gengæld næsten hele sin, mens jeg kun når til halvdelen *fnis*

 8. Åh ja en mac burger er ikke værst – når man har tømmermænd eller bare har lyst til noget snasket 😀

  Jeg har min helt særlige rutine med at spise nogen af dem mens de er rygende varme og halvdelen af de resterende putter jeg i burgeren, mens jeg samtidig spiser den anden halvdel – Manden synes jeg er sær, men det fungerer for mig 😀

  – Maj 🙂

 9. ja jeg er så til at dele jeg spiser det blandet så får gode fritter og god burger …. jeg hader at få fritterne før min burger er klar for jeg skal jo blande men drikker så tilsidst min sodavand

 10. Hæ – jeg plejer at spise pommes først – og ja, jeg får også junk burgere en gang imellem (nok mest fordi manden gerne vil have det).
  Men jeg foretrækker Burger King fremfor Mågen hvad pommes angår – de er lysår bedre..
  Nå men – som sagt, jeg plejer at spise de fleste pommes først, og så en lille bid af burgeren ind i mellem – og det meste af burgeren til sidst. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, men måske fordi kolde pommes trods alt er værre end halvkold burger…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.