Tuesday, June 25, 2024

Oplevelser

Femina Livstilsmesse 2011 – hvad er din undskyldning for ikke at gå på rov???!!!

Normalt gør jeg ikke så meget i messer, især ikke sådan nogle livstilsmesser fyldt med 40-something eksemplarer af det mit eget køn. Jeg røg ved siden af den grøft, hvor kvinder med ligestillingsemner på radaren landede da de voksede op, så jeg læser faktisk ikke Femina heller. Jeg finder bladet decideret kedeligt.

Men når man nu får 2 biletter til messen forærende, så er man vist et skarn, hvis ikke man udnytter det.
Og lad mig nøjes med at sige, at boderne med pels/blonde/fløjs/flæse-belagt tøj var dem jeg gik længst udenom. Herefter prøvede jeg så vidt muligt at undgå slanke- og helse – og alternativs-boderne, men blev ganske tiltrukket af de mange lækre delikatesser på øverste etage, inkl., natürlich, Lakridsmesteren Bülow, hvor jeg selvfølgelig måtte hen og sige tak for sidst og samtidig benyttede chancen til at opdatere mit lakridslager 😉

Lidt lakridslove – og adskillige delikatesser…

Sådan en messe er faktisk ikke helt dum. Som det ses på billedet var der masser af brandgode ting derude – bl.a. denne her sorte salt, som jeg simpelthen MÅTTE eje!

Sort salt – hva’ siger I så! Det er farvet med vulkanaske og skulle efter sigende have en  let og røget smag – perfekt til en hakkebøf eller burger tror jeg. Ihvertfald glæder jeg mig til at prøve det. Dåsen er i øvrigt fra Mill & Mortar¨, som havde  hele duftbiblioteket med, aka deres krydderiudvalg.

Jeg har ofte set Mill & Mortars dåser i både Magasin og i den lokale vinpusher i Roskilde, men jeg har aldrig villet købe dem, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg fik med hjem. Men jeg tror ikke det bliver det sidste køb jeg gør derfra nu… nøøøøj. Bliver nu officielt nødt til at ønske mig enten en morter eller en krydderikværn i fødselsdagsgave snart…

En af de andre lækre ting var Prinsessens lækre boller – deres stand var helt forrygende indbydende, lidt a la et gammelt, rustikt bageri med gyldne overflader og en himmelsk duft. Jeg glemte desværre mit kamera til messen, men kan da vise lidt af rovet frem her:

Selve butikken ligger vist i Gentofte, men de bringer brød ud. Skal helt klart se lidt mere på denne fantastiske bager. Disse boller skal i min mave til aftensmad med en god pølse på. Indeni posen ligger der en gulerodsbolle (den med solsikkekerner på), 2 koldhævede grovbullar (eller var det langtidshævede?!) og så en lækker thebolle med chokolade.

Nej, det er ikke en fodboldspiller på glas – det er vanilje!!!
Tykke og fede stænger – 2 for 65. 

Disse to filurer herover, er ndal-vanilje. Jeg kunne også have taget en Tahiti-udgave, men denne vanilje duftede simpelthen så skønt og krydret. Jeg tænker den vil være en fantastisk makker i fx gryderetter eller i mine rarbarbarmuffins. Og så er der jo TO stænger og ikke kun 1… Tahitivaniljen var fin og delikat til sammenligning, men nu vi går vinteren i møde, er jeg ganske tilhænger af lidt krydderi til systemet, der kan give noget krudt!

 Denne dåse kunne fås for en slik og er en rigtig køn gaveide. Jeg tror nu jeg spiser indholdet først, før jeg putter (jule)småkager ned i den… Det er nemlig de lækreste økologiske chokolader med mørk chokolade, lækker og blød nougat med et touch af karamel. 40 små bobs – et fund!
Selvom jeg ikke skal spise alt for mange af dem, tror jeg…

Func er firmaet bag chokoladen – og de leverer faktisk primært til virksomheder i form af gaver og lign.

Shop til you drop – det gjorde jeg så. Jeg shoppede så mange ting, at jeg til sidst ikke havde flere penge. Det passede sjovt nok med, at vi havde været alle standende igennem. Og så var det tid at vende hjem med en goodiebag hver og en helt utrolig hyggelig dag i oplevelsesmaskinen:

I goodietasken var der således olie fra Juhldahl, creme fra Nivea, masser af vådservietter (?!), masser af blade, creme, shampoo og div. skønhedsprøver. Den lille sorte i forgrunden er en lille A-chokolade fra Bülow. I baggrunden mellem vand og magasin ses et par sokker fra Benedikte Utzon. Et par meget, meget smalle knæstrømper, som overhovedet ikke kunne bruges til mine fede skanker… Men  måske hvis du er 12 år….????

4 thoughts on “Femina Livstilsmesse 2011 – hvad er din undskyldning for ikke at gå på rov???!!!

  1. Hejsa – altså, æh… nej, egentlig ikke. I teorien. Men min mælkeallergi er sådan indrettet, at jo mindre jeg spiser af det i en periode – desto mere kan jeg tillade mig at spise noget med mælk i. Arj, ok, det bliver aldrig ren mælk jeg kaster mig over, men mælken i chokolade er ofte behandlet på en eller anden måde, så man kan spise den uden for mange probleme3r. Laktoseintolerance er noget spøjst noget, det er mere hvis man har decideret mælkeallergi så at man reagerer så snart man får noget mælk. Som laktoseallergiker er reaktionen forsinket nede fra maven – fra flere dage til nogen timer, afhængig af mængden af mælk og hvor "rå" den er 🙂

  2. Helt sikkert! Der er bare noget blær over at drysse lidt casual sort salt over maden – prøvede det på en grøn salat med melon igår og det så bare så hammernajs ud! Da det var smeltet, blev der sådan nogle sorte aske-aftryk siddende hi hi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.