Sunday, May 19, 2024

Oplevelser, Sommer

Kanalmad

…Eller noget.
Med dette vejr, som vi sjællændere har fået tiltusket os idag, trængte jeg til at skrive om noget sommeragtigt.
Det ER trods alt stadig sommer… ihvertfald sidst jeg tjekkede med min lyserøde papkalender på skrivebordet.

For nogle uger siden var jeg på en rigtig søndagstøsehyggetur med veninden i Copenhipsterhagen. København bugner altid af alle mulige ting og sager (og særligt i disse dage) så vi købte os en sprød sandwich fra en rigtig skøn pizzacafe nede i Gothersgade og så stod vi der og vidste ikke rigtigt, hvor vi skulle nyde sagerne…

Sarnie med parma, tomater, ruccula og olivenolie. KISS-koncept på den smukkeste måde.

MEN – så foreslog veninde, som også lige er kanalguide i det Københavnske bassinvand, at vi prøvede en anderledes “skovtur”, og spiste maden “on board”, noget jeg mere end anbefale kan! Vand, sejltur, sol og skønne sandwiches er en killerkombi, så hvis du en dag kommer til København og leder efter et sted at spise frokost, så prøv at køb en sandwich og spis den, mens du sejler rundt i kanalerne. Oveni fik jeg så alle bonusinformationerne om de steder vi kom forbi, hvilket jeg må indrømme lige gav det ekstra pift af elegance til turen:

Ja, det skulle jo lissom med….
Gitterhuset… Efter sigende tager hver af de store lamper i foyeren hele 14 dage at gøre ren, thi der er så meget glas i dem, at de åbenbart skal have særbehandling… (Jeg vil også være lampedesigner!)
Hvis ikke du kan se, hvis fartøj det er – så tror jeg vi skal have dig på en velvoksen kur bestående af Billedbladet, TV2 Charlie og skåneærmer!
Tal om en fake babe! Den rigtige udgave sidder nede i Køge (de er nok bange for at få hovedet kappet af igen *fnis*)
En restaurantbåd, der bruges til selskaber. Jeg lugter bryllupsklokker (eller var det en konfirmation?!)
Kirken med de mange trin – jeg har ikke talt dem…
Vejret viste sig indimellem fra sin allerpæneste side – men ok, det ER jo også Christianshavn… 😉
Ingen kanalrundfart uden NOMA! Har du nogen skovsyrer eller kløvere, så bare kom hid!
Værelse med udsigt?!

Efter kanalrundfarten gik vi en tur op ad strøget… og I ved godt, hvordan kvinder og sko kan være, ikke?
Min veninde fandt et par hamrende flotte wedges med espadrillos-sål. Og Hottie Von Dottie er jo ikke en smartass at høre på for ingenting, så jeg fandt da også lige nogle små søde str. 41 klodser, som jeg liiige måtte have med hjem til privaten:

Andersine meets Kelly Osbourne…

Oh fryd – oh ve. Fuck hvor var de høje… så de er pænt sat i skabet indtil jeg skal have fest på toppen (aka i vores lejlighed) og underboen ikke er hjemme. Stylter? Nej, det er vist ikke ordet… Stylter har altså håndtag! Doh!

Vi afsluttede turen på Cafe Zirup med en sojalatte til mig og en cola til veninden. Vi var begge to trætte og møre – men glade. Det var sådan en dag jeg vil huske længe – fuldstændig spontan og dødhamrende hyggelig. Vejret var skønt og sommeragtigt og jeg havde masser af penge… *G*

Mmmm… Sojalatten på Zirup er helt fantalastisk.

Jeg vil lade jer nyde den sidste rest af sommer med disse billeder fra København en rigtig sommerdag… med elefant på.

Paradis for småfolk
Hov… jeg glemte vist noget…

Ok, så kom da an, September….når nu det ikke kan være anderledes…

2 thoughts on “Kanalmad

  1. Jep, elefanter er sådan nogle skønne dyr. Altså… de er jo ikke ligefrem små kæledyr, men de har bare et eller andet gammelklogt over sig… så man ikke kan andet end at holde af dem. Og så i fine farver – I like!
    🙂

  2. Sikke en hyggelig tur! Da vi var på turisttur (hæhæ) i Kbh i slutningen af juli, spottede vi også en del af elefanterne. Det er meget hyggeligt at gå rundt og opdage nye eksemplarer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.