Sunday, May 19, 2024

Bagværk, Kage, Sommer

Tøsehygge…

Hvad gør to tøser, når de skal hygge sig?
Det indebærer som regel noget spiseligt, drikkeligt (ofte te) – og så en masse motion for mundtøjet.
Jeg skal naturligvis ikke kunne sige, om dig og dine veninder foretrækker at skyde hinanden gul og blå med små farvede kugler eller trekke i de blå bjerge (hvor de så end ligger) – men for mig er snask (ofte KAGE!), te og en sofa tre grundingredienser. Og så selskab naturligvis.

Igår var jeg på kage-rov med min gamle studieveninde i København, og vi besluttede os for at ekvipere os selv med et decideret kage-sample fra Lagkagehusets ovne – eller det kunne også bare hedde kageorgie… Orgie lyder bedre, da vi skulle bruge et helt fad til at huse alle de her kager:

Fra venstra mod højre: kanelgifler, nøddetosca, rabarbermuffin, brownie og endnu en nøddetosca. 

Nøddetosca-cam: Saftig, blød, eksplosiv smag af mandler, vanille. Den var dog ikke så hård ovenpå

Jeg kan hermed konkludere, at Lagkagehuset bestemt fortjener sit navn – ihvertfald smager kage-delen af navnet helt udmærket. Og jeg tror faktisk ikke der var ret meget mælk i sagerne heller… Måske lidt i nøddetoscaen, og jeg ved der var lidt i kanelgiflen, for det sagde de, men ej heller deres brød skulle indeholde mælk faktisk. Derfor tog jeg også lige et brødsample med hjem til idags tøsehygge-dag, hvor kæresten er ude til aftensmad så jeg er helt alene – og har fri!!! Nøøøøøøøøøj….

Verona-brød fra Lagkagehuset – med solsikkekerner og durum-mel. Dagen efter var det stadig sprødt…

…og saftigt. Virkelig lækkert brød. Worth every penny.

Jeg åd to stykker til morgenmad med mit favorit-mælkefrie-nutella-ish-produkt:

Føtex’s Princip!-chokoladesmørepålæg indeholder ingen mælk – kun spor af det… Så derfor kan mælkeallergiske maver være med her. Og for at være helt ærlig – så smager det altså 100 gange bedre end det der nasty Nutella-produkt. Der er nemlig en snert af kaffe i og boy… ooooh boy, det er heftige sager at putte på morgenbrødet – men det smager godt!!!!

Efter at have været i byen og score mig en FEEEEEED silkekjole fra danske Philosophy Blues til en femtedel af prisen, var det lige hjem og spise frokost. Sådan noget shopping er godt nok hårdt! Men jeg klager ikke…

I’m in looove – jeg ELSKER ELSKER P.B.’s design – især til den pris jeg fik det til!

Da kjolen er af silke, skal den sikkert renses. (suk). Men what the hell… – jeg klager ikke, når pris og design var så fede. Jeg kan se, at SmartGirl har den på tilbud her. Nogen gange har man lov til at være heldig og finde sådan nogle små juveler til ingen penge! Jeg synes det kan være svært at finde noget pænt tøj, der matcher 30-ish jordår i stil og pris. Jeg er nemlig vokset  fra HM, eller hvordan man skal sige. Kan man sige, at man vokset ud af butikken?! Selvfølgelig er der de normale basis-varer man køber der, men når det kommer til tøj, der skal se pænt ud og understrege ens pæneste sider, så er HM og jeg altså bare ikke gode venner mere.

Nå, og så var det frokost – midt i det grønne:

Tænk at noget så simpelt som et stykke rugbrød, en dåse tun, purløg, tomater og mayo  kan se så appetitteligt ud?!

Mynte junior og senior – eller bare “Der var tilbud på mynte” – portræt…

Og så er der vist ikke så meget tilbage at sige: God Roskilde!!!
Vi har en del glæde af sjove gæster i byen i øjeblikket – og jeg elsker bare denne her tid på året. Ikke fordi jeg selv er en festival-bums – men jeg synes det er så dejligt at få besøg af så mange glade mennesker, og der er ingen rockere, ingen indvandrerbander eller noget, der ødelægger den gode stemning. Folk er glade og i festhumør og ja – godt nok sviner de, men det er ligesom en del af charmen, ikke… 😉
Ja, Roskilde Festival er noget helt specielt – og fra vores altan kan vi høre, når Orange Scene bidrager til byens lydbillede – men det er nu hyggeligt. Hey – det er jo fest! Så her kommer nogle hyggelige festival-by-billeder til at slutte et skønt indlæg:

Den klassiske taxakø…

Oh yeah… Roskilde Festival er igang – hvis man skulle være i tvivl, så tjek for offentligt opstillede toiletter *G*

Som Roskilde Festivel-deltager SKAL du have mindst 1 mærkelig hat på… de to fyre til venstre beviser det med god manér 😉

2 thoughts on “Tøsehygge…

  1. Jeg er nu meget glad for, at vejret ændrede sig, så vi ikke længere kan høre festivalen – har planer om at indhente noget søvn her i weekenden 😀

    Men ellers er det hyggeligt med alt det liv, festivalen giver. Vi har pt. en af vennerne som overnattende gæst disse dage, da hun fik billet i sidste øjeblik og ikke havde arrangeret teltovernatning.

  2. Ja, det der med vindretningen… hi hi. Det kan være lidt weird. Lige nu kan jeg høre en ganske stor del af festen, men så er det heldigvis koldt, så man kan lukke sig indendøre…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.