Tuesday, May 21, 2024

Desserter, Frugt, Mælkefri kage

Sommertærte med friske bær og mælkefri kagecreme

Igår havde gemalen fødselsdag.
Ikke noget stort – bare 29 somre, så det er først næste år han virkelig skal gå i panik over at holde stor fest. Siger jeg. Da jeg også selv fylder rundt om 1,3 år, kommer vi nok til at slå den sammen i et større orgie af gaver, fest, havetelt og den slags… Ja, man kan da altid håbe at jeg til den tid kan bidrage til festens udgifter fordi jeg (endelig) har fået job til den tid…

Det blev dog fejret med maner allerede fra morgenstunden, så i silende regn traskede jeg afsted til den lokale brødbiks efter noget af alt det morgenmads-lir, som herren ønskede sig. Men i gråvejr er det kakaostil, så mens han selv sluprede ½ liter Mathilde-kakao i sig, tog jeg den varme udgave, lavet på vanille-sojamælk:

Senere på dagen ventede svigermor med gaver og fødselsdagstraktament og derfor ville jeg have lavet en af mine populære mælkefrie lagkager. Men da jeg stod nede i Føtex og skulle vælge lagkagebunde (havde besluttet mig for at springe over, hvor gærdet er lavest og købe bundene) – fandt jeg i stedet på at investere i en bløddejs-tærtebund, som jeg kunne stoppe noget creme på og toppe med nogle af sommerens dejlige bær istedet for at dække dem til :

Bunden var dog noget tør i det, og meget tyk også, så jeg ærgrede mig over, at jeg ikke lige fik hældt noget sprut/saftevand over den før jeg puttede den mælkefrie kagecreme på, men altså – det skulle gå lidt hurtigt, for havde bund, creme og bær med i samlesæt og så var det ellers om at gå i krig, straks da vi kom, fordi bollerne stod der og var skønne og lune!
Lidet anede vi, at dagen skulle byde på massive mængder regn (gemalens familie bor tilfældigvis på Vestegnen…) – det var altså ret vildt, da det gik allerværst for sig. Fx kvitterede YouSee med en tv-afbrydelse og da vi kl. 22-ish greb chancen mellem dråberne og kom hjem, fik bilen da mere end 1 undervognsvask! Og den er ellers ny, så burde ikke have behov, ville man mene…..

I morges var kagen meget meget bedre. Så… jeg nuppede da lige et ordentligt stykke til morgenmad. Men hey – det er søndag – og post-skybruds-dag! (Vi slap dog med skrækken – vores kælder er stadig ganske tør!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.