Tuesday, June 25, 2024

Oplevelser, Sommer

Sejrø-remix

En uges ferie i sommerhus er overstået og det har været skønt at komme væk. Solen og sommervejret kan man dog ikke ligefrem sige at vi har haft mest glæde af – selvom vi dog havde 3 dage, hvor vi nød den store terasse/patio og 3 dage, hvor regnen silede ned. Jamen – så har man da fået lidt blandede bolsjer, som nu engang er kendetegnet for den danske sommer:

Stormskyer over Sejrø – men… de blev aldrig til noget.

Ferien har budt på masser af lækker og heldigvis også lettere sund mad. Det mest usunde har nok været de rå mængder sodavand og nok også en lille smule manglende motion (sorry, jeg KEDER mig altså bare sådan ved at gå, er meget bedre til at cykle) – for ikke at tale om de nok rigelige mængder slikstads. Men altså, hey, det er kun sommerferie 1 gang om året, så jeg gav mig selv fri til at glo Tour med en slikskål på bordet. Hvad h… skal man ellers lave, når regnen står ned i stænger…?

Kirsebærblues… (De var i øvrigt danske – og så smækfyldte af smag, at det var  helt vildt)

Men nu har jeg et problem: Hvor f… skal jeg starte? En hel uges HomeMadeHeavenly ting er kommet med hjem og venter bare på at blive tilberedt i blog-ovnen. Nuvel. First things first. Den første dag vi kom, ventede et SKØNT hus – og nyt hus. Et femstjernet sommerhus med alt hvad hjertet kan begære – undtagen en kartoffelskræller og knager til viskestykkerne i køkkenet:

Mit arbejdsmiljø…. 😉
Skønt vejr – det var så den første dag og ikke så mange flere. Men lækkert hus!
Den første aften var vi i Tour-mode, men oh ve oh skræk! Så virkede tv’et ikke. Ihvertfald ikke for Danmark. Synes det var lidt unfair, at det favoriserede de tyske åndsbolle-kanaler. Og altså… Jeg gider simpelthen ikke tysk. Ikke når jeg skal på ferie. Fuck af, tak. Men så ringede vi til servicekontoret og brokkede os lidt – og imens streamede kæresten Tour’en via sin telefon over computeren. (Fagre nye verden, eh?). På en halv time brugte han for 300 mb data på Sputnik. Ja, det er ikke billigt. Men det går nok, når det ikke er mere – for klokken 21.30 dukkede der en servicemedarbejder fra udlejningsbureauet op med en ny tv-boks, så den bedre halvdel kunne få sin daglige dosis cykler…
Det fejrede vi med en lækker frokost med alt godt fra Delikatessen og resterne af lørdagens citron-hvidløgskylling, som jeg lavede til en lækker salat – i øvrigt også fra aftensmadens salattilbehør. Totalt god Stop Spild af Mad-stil siger jeg bare:
1. dag: Ovnstegt kylling med citron og hvidløg, salat og kartofler.
2. dag: Kyllingesalat, rørvig-pølse (spegepølsen), skinkesalat, deli-leverståhej og frikadelle. Mums.

Jeps – den var superlæks. 

Og så nød vi ellers nogle gode dage – også på madfronten. Vi var desværre ikke ude at spise, men jeg har hørt, at Højby Kro laver supernajs mad. Og der ligger også Dragsholm Slot, der kører Ny Nordisk-stilen. So many choices, so little time! (and money… *host*).
Vi må se, hvad fremtiden bringer. Det er ikke sidste gang vi besøger området…

Til slut på indlægget tager vi en lille dessert – is med friske, danske hindbær og jordbær. Uhm!

2 thoughts on “Sejrø-remix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.