Tuesday, May 21, 2024

Bagværk, Kage, Lakrids

Rabarbermuffins med lakrids

rabarber elsker gødning, og derfor havde man for vane at sætte den ved møddingen, dengang møddinger var noget alle og enhver havde, i alt fald dem, der boede på landet….

Citat: Madam Sif

Rabarbermuffins med lakrids er et sjældent godt stykke kage, som andre har haft lige så svært ved at holde nallerne væk fra som mig. For jeg har jo lidt en svaghed for rabarber i selskab med lakrids… Møddingskjuler eller ej, og som nogen måske har kunnet læse det sidste stykke tid… Så går besluttede jeg at bruge nogle af sidste sommers rabarber-leftovers fra fryseren. For lissom… at tynde lidt ud i indholdet. Så der kan komme noget nyt i den. 

Rabarber bagt i ovn til muffins
Rabarber, overstrøget med sukker. Rabarbersaft til at putte ved, ahornsirup og noget af Johan Bülows lakridspulver. Hertil en vaniljestang fra Tahiti.

Det ændrer dog ikke ved, at rabarbermuffins med lakrids smager fuldstændig fænomentalastisk!
End. Of. Discussion. Det bliver ikke bedre. En lyserød jomfru med den sorte Pimpernel… eller noget. Den sorte, stygge lakrids prøver at opsluge den lyserøde jomfru, men hendes egen syrlig-sødhed opsluger ham og spytter ham ud som den lækreste aroma og smag. Sådan. Ikk’ så meget pis. Bare god smag – lige ned i ædedolken.

Da jeg studerede Tahiti-stangen nærmere, fandt jeg pludselig ud af, hvorfor den lige præcis var så fantastisk godt valgt til denne kageopskrift

Tahiti-vanilje til rabarbermuffins med lakrids
DERFOR skal du bruge Tahiti-vanille… 

Nå, jeg lavede en pund-til-pund dej og gangede den op med 2½

Rabarbermuffins med lakrids
(ca. 15 stk.)

Det skal du bruge:

250 g. margarine eller smør
250 g. sukker
5 æg
250 g. mel
1 – 2 tsk. bagepulver

500g rabarber bagt i ovnen med vanillestang, 2 tsk. lakridspulver, ½ dl rabarbersaft, 120g sukker og 1 spsk ahornsirup i 15-20 minutter ved 200 grader.

Efter at have været forbi ovnen så rabarberne således ud:

Rabarbermuffins med vanilje og lakrids
JA – det er præcis så nom-nom som det ser ud!

Mens rabarberne var inde og hygge sig i ovnen, ploppede jeg alle ingredienserne til muffins’ne i Kitchen Aid’en og rørte og rørte og rørte til dejen var fin, luftig og lind. Da rabarberne så var blevet håndlunkne, puttede jeg dem lige så stille ned i den rørte kagedej og vendte hele molevitten rundt med en dejskraber.

Dej til rabarbermuffins med lakrids

Og så var det bare ind i ovnen med sig – til stor fornøjelse for både næseborene og ganen!

Rabarbermuffins med lakrids
Bagepulveret fik dem op på dupperne…
Ovnbagte rabarbermuffins

De nybagte rabarbermuffins er sød-syrlige, krydrede, vaniljemættede og alt det en luftig men saftig muffin skal være. De er noget helt specielt, fordi det at bage med lækre frugter og krydderier bare gør noget ved mad.

Tak, Johan, for dit altid fænomenale lakridspulver. Tak Reinh Van Hauen for inspirationen og jeres gode rabarbermuffins.  Jeg bliver dog nødt til at fortælle jer, at mine ER bedre. Det eneste, der er noget lort, er størrelsen…

De er alt, alt for små!!!!

5 thoughts on “Rabarbermuffins med lakrids

 1. Mmmm lyder lækkert. Alternativ til rabarbersaft?

  Tak for opskrift, glæder mig til at prøve.

  Hilsen Dorthe

 2. Hej Dorthe.
  Tja… Det kunne da vel egentlig godt være?! Har ikke prøvet, må jeg indrømme. Men jeg kan næsten ikke vente til jeg en dag står og får så sindssygt meget lyst til sommer-muffins, og så kan man lige åbne fryseren og så… er de væk! For vi spiser dem sgu nok før det bliver vinter, må jeg indrømme…

 3. Hej hottie,
  har lige "opdaget" dig og klikket lidt rundt. Sjovt, for har netop drømt om rabarbermuffins! Du skriver i øvrigt rigtig godt 🙂

 4. @Maiken: Tak for de fine ord – eller, de fine ord om mine ord…….. 😉 Godt du synes du kan bruge det jeg laver til noget fornuftigt. Eller hygge. Men hygge er ALTID fornuftigt!
  @Piske: Fuldstændig enig! Jeg har en svaghed for de to… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.