Monday, May 20, 2024

Forretter, Grønt, Salat

Makrel & salat

Det er altså gået helt i fisk i denne uge.
Jeg ved virkelig ikke, hvad der er sket. Igår laks, idag makrel, imorgen rødspætte med panchetta og nye kartofler!

*Hottie Von Dottie stopper sin hamren i tastaturet for saligt at genkalde sig, at hun skal i Magasin’s Mad&Vin-afdeling og købe friskskåret panchetta imorgen*

Makrelsalat er normalt noget rødt fiskesnask af ubestemmelig karakter, men det er altså ikke DEN salat jeg taler om. Jeg taler om god, dansk, røget makrel, som kun hvor mor kunne lave … æh, hovsa. Nå, men I ved, hvad jeg mener!

Til at spice salaten lidt op, havde jeg fravalgt de evindelige babyblade og nappet den pakke ærteskud, der lå og grinede op i mit åbne fjæs i Kvickly’s grøntafdeling:

Tilsammen med de øvrige gæster i salatskålen blev det en ganske interessant blanding – ihvertfald meget meget sund! Jeg havde nemlig også lige neglet et bundt asparges – det er ved at være sidst på sæsonen og det kan man godt mærke – både på prisen og bundtet. Jeg mener… SKAL asparges bare lugte totalt klamt, når man møder dem i butikken? Er de grøntsagernes små diamanter forklædt som stinkende vagabonder? Det er virkelig ADVR. Så – jeg prøvede at finde nogen, der lugtede så lidt som muligt og kørte dem igennem en hurtig blancheringsmaskine (aka min elektriske tekeddel):

Nu er røget makrel jo pr. definition noget fedtet snask at klargøre, men det lykkedes da – med Kvicklyposen som underlag og en hidsig fight med kniven om at finde ben – og med de øvrige ingredienser i fint selskab, var det godt nok et festmåltid af kaliber :

Til sådan en portion nappede jeg en rugbolle fra gårsdagens overaktivitet i køkkenet – der var lige en tilbage fra bage-orgiet igår:

Ruglige boller – helt uden tilsætning!
 

Hvis du skulle få lyst til at efterligne tricket, så skal jeg nok poste opskriften på rugbollerne i min bog med bagværk… Men indtil videre må du lige have lidt tålmod, da dén proces er lidt tidskrævende. Eller et lille weekendprojekt. Og lige nu er jeg lidt for optaget af html, websidedesign og andet gejl fra den kant til at orke det lige nu. Men de kommer! Promizz!

2 thoughts on “Makrel & salat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.