Wednesday, February 21, 2024

Stop spild af mad

Luksusfælden aka madrutchebanen…

Jeg har en tilståelse…

De sidste par uger har vi forkælet os selv med et par ture i bl.a. Irma og Magasins Mad & Vin. Og … I have to admit it. Det er uhyggeligt, som man lynhurtigt kan vende tilbage til sine (dyre) vaner!
Før vi gik på detox, var der ofte dyre grøntsager, fancy drikkevarer og jeg ved ikke hvad af krudt i kurven. Dyre ting. Ting, som man ikke kunne bruge til ret meget – udover at drikke dem eller snacke dem. Ikke nogen egentlige måltider. Lige i skrivende stund kan jeg – naturligvis – ikke lige komme på dem. Men jeg ved ihvertfald, at der var mange dyre ting – fx tapas, lækre produkter fra delikatessen og sjove drikkevarer med procenter.

Så gik vi på detox – ud med dyre vaner, ind med planlægning. Men efter den senere tids for-sjov-besøg i luksusbutikkerne, begynder rammen faktisk at svømme lidt. Jeg tog idag mig selv i at rynke på næsen af Netto-burgerbollerne.

Det er fandme skræmmende!
Alle tanker om at holde madbudgettet var forlagt til den praktiske (og kedelige!) del af min hjerne. I stedet havde området for luksusprodukter lige sat sig ved rattet igen og overtaget styringen som den der naughty legekammerat man havde i skolen, som altid fik mig ud i problemer. Og det krævede en temmelig hård hånd og stram mine at få den til at skamme sig og sætte sig pænt hen på sin plads igen – på en af de bagerste rækker…

For en uge siden var jeg fyr og flamme over, at jeg kunne spare 200 kroner på indkøb – og nu vil min “uartige hjerne” have delikatessepålæg, røget østersølaks og hvad ved jeg! Og ved I, hvad røget Østersølaks koster nu om dage? Jep – jeg har nemlig tjekket i Mad&Vin for nylig. En pakke med 100 gram koster det samme som spidsen af en fin nordjysk fiskekutter – 120 penge!!!!
OMG. Jeg er glad for kvalitet – men selv jeg er altså tæt på at få dåsetunen galt i halsen ved dén prismærkat.

Glem lige engang alle de der skide pandaer og kænguruer og tigre – vi har et nationalt problem her. En regulær miljøopgave – og det er at sikre, at østersølaksen ikke bliver udfisket! For jeg vil gerne have Østersølaks når jeg engang går på pension og skal nyde min Gamle Dansk, en laksemad og kølige hvidvin. Så piger – og drenge – tag hinanden i hånden og vær med til at sikre laksens fremtid før Noma og alverdens nye nordiske kokke løber med dem alle – i store bundter under armene!

Nå, i virkeligheden ville jeg faktisk bare synge et lille kvad om vores kommende madplan for næste uge. Men det må vist vente. Der er grænser for, hvor meget orddiarré, der skal være i et blogindlæg… Og jeg har vist ørlet nok nu.

Kan I have en fantastisk weekend – jeg håber at vende tilbage inden pinsen er forsvundet!
😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.