Tuesday, February 27, 2024

Hækling

Hæklet lysedug

Ved gud, om jeg ikke har slået mig på nye hækleprojekter.
Midt i alt firkant-halløjet, trængte jeg vitterligt til noget helt andet. Så… jeg hæklede en… anden firkant.
Men denne firkant har bobler i siden og er et lille færdigt projekt i sig selv – nemlig en hæklet lysedug!
…Jeg mener: Hvor mormor kan det lige blive?

MEGET MEGET MORMOR!

Nå, men jeg trængte til lidt tyggegummi for hjernen og da min Kindle havde opbrugt batteriet, måtte jeg jo ligesom finde på noget andet at lave. Jeg var overrasket over, at dette lille projekt faktisk kun tog mig en halv dag:

Selve motivet og opskriften kommer fra Anne-Lise Hald’s bog “Hækling – løkke for løkke”. Der er nogle ultra gammeldags opskrifter – men også nogen, der egentlig er meget søde og sjove. Og det er ikke så svært, og hun har masser af billeder, så man ikke sidder og ligner et spørgsmålstegn i hovedet opskriftens tekst. (Noget jeg godt kan have en tendens til…)
Den blev faktisk rigtig fin – og tjente som nysselig indpakning til 2 af mine rabarbermuffins, der skulle fungere som en blomst til en nyligt overstået familiefødselsdag (faktisk en mormors fødselsdag…). Begge dele faldt i god jord, nok mest muffins’ne, men bagefter kan hun så bruge den i brødkurven hæ hæ.
Selve arbejdet måler ca. 22 x 22 cm. med almindeligt 8/4 bomuldsgarn på nål 2.0

…Nu har jeg fået bestilling på en babylyserød af slagsen. Hvis nogen ønsker sig en magen til og ikke gider hækle, så smid mig en mail (brug kontaktformularen øverst på bloggens forside) med ønsket farve! 
Pris: Slik!!! Her i huset har vi en svær forkærlighed for Toffefee…
Så kan selv mormor være med… 😉

3 thoughts on “Hæklet lysedug

  1. Ej hvor er den bare fin!!! Jeg selv er gået istå blandt eksamener og fuldtidsjob. Men min første firkant til min nye dug er snart færdig (kun 27 tilbage *lol*

  2. 😀 Jeps, den er megafin! Og Louise – så mangler du kun 27, så har du da næsten til du går på pension! Ingen grund til at gå i stå 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.