Sunday, June 20, 2021

Suppe, VEGAN

Nem thaisuppe med kokosmælk og grøn karry

Normalt er jeg ikke sådan rigtigt til vegan-stilen.
Men når det kommer til min thaisuppe med grøn karry, gør jeg en sjælden undtagelse.

Den smager nemlig s**** godt.
Synes jeg sæl…
Den er ultra-simpel at lave, og det kræver ikke de vildeste ingredienser.
Eller hjerneceller.
Man kan dresse den op og ned med diverse accessories, lige præcis som det nu passer en. Fandt den engang i et Femina og det var en af de mindre prætentiøse retter, som bladets madredaktør kunne byde på.

Ingredienser til spicy vegan style thaisuppe – både fin og billig!

1 dåse kokosmælk
3 forårsløg i skiver
2 tsk. grøn karrypasta – eller så meget du lyster, afhængig af smagsløg og karry-tolerance….
1,5 dl. boullon (eller bare lidt vand og en bouillon-terning). Kyllingefond er rigtig smart-ass lækkert, men sjældent noget man lige har liggende på lager.
Saften fra ½ – 1 limefrugt
Evt. lidt fiskesauce

Fyld:
Nudler
Kylling, salat, frisk chili, rejer – you do you!

I dagens udgave havde jeg kun forårsløg og nudler, så det var den billige udgave. Man kan også nemt benytte suppen som et godt sted at udnytte en rest kylling fx, men det havde jeg ikke lige i mit køleskab.

Efter man har svitset karrypasta og løgstumper, tilsættes kokosmælk og buillon – og her skal man bare smage sig frem, der er ingen rigtige eller forkerte svar, dine smagsløg er smagsdommere og ingen Thomas Blachmann skal fortælle MIG, hvordan MIN suppe skal smage.

Så koger du lige nogle nudler, hakker lidt kylling og tilsmager med limesaft og fiskesovs. Og evt. et nip salt.

Og så er det faktisk bare at sige velbekomme. Du bliver ihvertfald mæt!

8 thoughts on “Nem thaisuppe med kokosmælk og grøn karry

  1. Antal personer ? Skal lave til 33 gæster, så deeeet… Er det passende med en firkant nudler ? Eller to?

  2. Hejsa!
    Øh, tror den der portion med 1 dåse rækker til ca halvanden person, hvis den skal være hovedret. Eller også 1 portion, hvis man har god appetit 😉 ca en firkant nudler pr person ja. Jo flere nudler, jo mere mætter det… 🙂

  3. Jeg mente nu, hvilken type bouillon er det du bruger? Jeg har været i 4 butikker efter grøn karrypasta uden held. Fik yellow Karry pasta, som jeg vil prøve i stedet… Håber det går!

  4. Ah, jamen det er bare grøntsags- eller hønsebouillon. Grøn karrypasta kan fås i føtex, Superbrugsen og lign. (kineservarer) – men gul karry er Også godt – jeg har også lavet gul kokosmælk-suppe 🙂

  5. Færdig og godkendt af min datter til forretten på hendes konfirmationsdag:
    2 tsk yellow karrypasta, 1 ds kokosmælk, 1 cm hakket rød chili fra Netto, 1 tsk oystersauce, 1 terning hønsebouillon, 1,5 dl vand, 1 firkant nudler, 3 forårsløg, 0.5 presset lime, 50 gr steg kyllingebryst i tern. Det rakte til 3-4 af de små thaisuppetallerkner… Tak for god inspiration 🙂

  6. Armen det er jo super!
    Fedt at I kunne bruge det til inspiration – det skal ikke være sværere eller mere avanceret, end man selv kan finde på alternativer 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *