Tuesday, June 25, 2024

Frugt, Morgenmad, VEGAN

Morgenstund har skovbær i mund…

I morges fandt jeg ud af, hvorfor man ikke skal skære jordbær i små stykker og fryse dem.
For da jeg frisk og frejdig kom ud i køkkenet for at producere en omgang jordbær-banansmoothie til morgenmad… Ja, hvad tror I der skete?

Jordbærrene var selvfølgelig frosset sammen!!!
God damn it!!!

Jordbær, der jo helt typisk er vokset sammen… Pis oss’!

Så var gode bær rådne – hvad pokker gør man, når man har en craving for jordbærsmoothie?
Jeg gennemrodede fryseren godt og grundigt og stødte på nogle skovbær laaaangt inde bagerst i det øverste maskinrum og så var det vel lissom det, som man siger.
Så det blev til skovbærsmoothie og banan med rismælk og vanillesukker. Juice i smoothies er bandlyst hos mig – medmindre vi har gang i noget kiwi-lime-smoothie. For det tror jeg bliver næste projekt: At date noget af Johans lakridspulver med kiwi, et skvæt lime og en sjat pærejuice. Uhm num num!

En himmelsk morgenmad – i post-solskins-lørdagvejr…

Nå, tilbage til dagens måltid – sammen med en portion müsliklædt yoghurt, var det en ganske hæderlig start på søndagens afslapningsnydelse. En dag, hvor jeg bare skal sige “Fuck af!” til alle de forventninger, der hele tiden synes at være i mit liv. Jeg prøver virkelig at sige fra overfor dem – skal være den gode jobsøger, den gode praktikant, der giver den en skalle og ikke bliver skuffet, når arbejdsgiveren ikke ansætter mig bagefter (ihvertfald ikke lige foreløbig), den gode datter, der aldrig brokker sig og altid skal være “den store og ansvarlige” og en hvis herre med pumpestok. Nogen gange skal man bare sige til sig selv: Nu er jeg MIG – uden alle de andre – så hvad har JEG faktisk lyst til at lave idag?

Lige ved siden af, hvor jeg bor, er svømmehallen endelig åbnet efter et års pause – men jeg har ikke råd til at svømme endnu, for jeg har simpelthen ingen penge. Min A-kasse har kludret i det i denne måned, så jeg har haft sølle 2000 at gøre godt med til alting. Det var mine feriepenge…
Derfor kan jeg først svømme, når det har været den 1. men for katten da, hvor jeg savner at plaske rundt med gummihat på hovedet og grimme gummibriller i fjæset og pruste som en ægte hval. Men ak… jeg må vente og gå en tur i det grønne istedet.

Det er da heller ikke så tosset endda trods alt…

2 thoughts on “Morgenstund har skovbær i mund…

  1. Se, det har jeg også prøvet, men da jeg kan være ret stæd… æhm vedholdende… så pakkede jeg bærklumpen ud af posen og lagde på et spækbræt, tog en meget skarp kniv og skar en skive bær! Derefter choppede jeg den i mindre stykker, inden det røg i blenderen.

    Kan anbefales – men vær lidt forsigtig, så bærklumpen ikke stikker af, og du kommer til at skære dig 🙂

  2. gud, ej hvor smart, Piske!
    Men altså… jeg tror bare jeg gemmer dem og laver noget kompot med vanille og lakrids eller sådan noget spast noget. Men ellers godt forslag. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.