Tuesday, January 26, 2021

Uncategorized

Mad-tømmermænd

Jeg hader at have tømmermænd.
Også selvom det er uhyggeligt sjældent at jeg rent faktisk HAR besøg af de der infame håndværkere, der altid står forbandet tidligt op inde på hjerneskallen og herefter gennemryster ens kranie af boringer ind i det blødende indre, der udgør min hjernebark.

Denne måned kom vi – endnu en gang – skulle jeg måske sige, til at bruge for mange penge for hurtigt på kost-kontoen. Og jeg HADER det. Hader at finde ud af, at budgettet for hver uge ikke kan holdes. Jeg synes selv vi er “sådan nogle fornuftige unge mennesker”… Når man så finder ud af, at ens madbudget er på vej over i Luksusfælden, bliver man lidt træt i betrækket. Jeg er en skamplet for “Stop Spild af Mad”-kampagnen.
Jeg ved det. Undskyld!

Jeg vil skrive på 100 tavler med billige kridt, at jeg aldrig mere vil bruge for mange penge på madkontoen. Ellers bliver en kjoleklædt mand i skæg oppe på bjerget mega-gnaven. Og jeg gider sgu ikke have 7 måneder med havregrød fordi jeg så godt kan lide Heinz ketchup og økologiske æg.

Så nu skal det være slut. Ikke flere “ups”-indbetalinger på kostbudgettet, fordi nogen!!! har brugt for mange penge. Vi nævner ingen navne – og jeg tror ærlig talt at vi begge er lige gode om det. Kæresten kan godt lide bøffer og coca cola. Jeg kan godt lide grøntsager og frugt… og gerne eksotisk frugt og dyre grøntsager.

Sådan.
Første skridt er at se ens mønstre i øjnene.
Nu kommer vi så til at se på årsagen. Og blandt årsagerne findes der nok den lille, men meget signifikante detalje, at i takt med at vores budget-ramme blev udvidet, ligeså blev vores vaner. Men da vi nåede den øvre grænse, blev vi bare ved med at putte flere dyre vaner ind. Så nu skal der luges ud. Prioriteres. Benhårdt. Og tilbage står så spørgsmålet: Hvad helvede levede vi af, da vi var på SU??????!! Tiden står tilbage i tåger (eller fortræningning) – men et eller andet må vi vel have kastet i gabet. Nu starter rejsen med at finde ud af HVAD det var… Og hey! Måske får vi bagefter råd til en hængesofa…
Eller en lille potteplante.

2 thoughts on “Mad-tømmermænd

  1. Hej Selina.

    Tak for tip 🙂
    Jeg skrev det mest i en lidt ironisk tone, men uanset hvad, er det altid godt med lidt sparetips og ideer ikke mindst – pænt tak 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *