Tuesday, May 21, 2024

Fisk & Skaldyr, Grønt

Rødspætter på grøntsager i ovn

Ok.
Jeg har faktisk bedrevet en dygtig investering.
Eller – kan mad være en investering?
Det ved jeg ikke – men jeg ved, at jeg er nødt til at elske Netto. Også selvom jeg ikke synes deres gulv er ret rent. (Og jeg har selv arbejdet i biksen – så jeg VED, at der ikke er ret rent nogen steder… undtagen i køledisken).

Skræmmende.

I dag købte jeg ind til en hel uge med stram hat på. Ikke nogen svinkeærner, ingen sjove dimser eller slik eller nowet. Totalt LEAN-shopping. Helt i tråd med Hr. Løkkes spareplaner på alle leder og kanter. Danmarks største politiske parti ville være stolt af mig. Væk med alt det sjove – kun ren business og barberede grøntsager. Cut to the chase, siger jeg bare. Den vildeste extravaganca var de økologiske æg. Endnu en budget-prioritering. Check.
Men… jeg tror de fleste vil være enig med mig i, at vi skylder dyrevelfærden det.
Gud er i de små ting, remember…

Så her er madplanen for denne uge:

  • Fisk på grøntsager og nye kartofler
  • Kødsovs med kød fra Hr. Ford
  • Taco’s med rest af kødsovs, guacamole og tortillachisps
  • Forårsruller med nudelsalat af forårsløg, rød peber, og så kan jeg ikke huske mere…
  • Kylling på spyd med sataysauce og spidskålssalat
  • Æggekage med bacon og tomater og rugbrød
  • Kylling i asparges

Nogle af tingene – fx oksekødet – havde vi i forvejen. Det gælder også nudlerne, forårsrullerne, peanutbutteren til satay-saucen og taco + avocadoer. Så jeg har vel snydt lidt, som de siger.

Idag stod den på fisk på grøntsager – et fad af fintsnittet spidskål, forårsløg og bananskalotteløg, som jeg lagde fisken ovenpå. I denne omgang var det lige hvad Netto havde på tilbud – en omgang rødspættefileter til en flad 20’er:

Så er vi igang – og de flade fisk fik en 25 minutter i ovnen, indtil krydderierne kunne mærkes – og duftes!
Og så var der bare at sige en ting: Velbekomme!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.