Tuesday, May 21, 2024

Fisk & Skaldyr, Lakrids

Laks med lakrids

Idag tog jeg chancen og fiskede noget lakrids frem til min laks.
Jeg har tidligere prøvet lavendel på laks og det var nok noget i den retning jeg regnede med det smagte – og jeg fik ret. Og så alligevel ikke.
Før stegning vred jeg noget citronsaft ud af en solgul citron (man KAN bare ikke være sur, når man dufter til en citron – selvom citronen selv er temmelig sur. Det er en guddommelig ironi, hvis du spørger mig…)
Nå, laks kom op i citronen med kødsiden nedad. Vidste I i øvrigt, at man kan spise fisk, hvis det har ligget længe nok i citronsaft? Citronsaften gør vist noget hemmeligt ved kødet, så man kan spise det, selvom fisken egentlig har været rå. Jeg så Adam Price lave tricket i gud ved hvilket afsnit af Spisebrødrene, og det var da vældigt snedigt.

Nå, efter at have soppet lidt i citronen, kom jeg en ordentlig skudefuld lakridspulver på fra Bülow-drengen. Og så blev de ellers stegt i lidt olie-margarine.

Frk. Laks venter på en tur på panden…

Fisk med lakrids – men sådan noget lakrids hænger godt nok fast på panden! 
(Det er sikkert fordi panden godt kan mærke, hvilken lækkerbisken den har fat i…)

Det var præcis så godt som jeg havde mistænkt det for at være.
Med den undtagelse, at næste gang jeg skal lave lakrids med laks (ja, det var LAKRIDS –  med laks) – så skal lakridspulveret have lang, lang tid i selskab med laksen. Svinsk lang tid. Bortset fra, at vi ikke har med svin at gøre her. 
For sytten det var lækkert! Lakridsen gjorde ikke kun overfladen supersprød – men kombien af fed laks og så den fulde, rige smag af lakrids, der eksploderede som små smagsbomber på tungespidsen af sødt, salt og bittert var noget nær himlen. En rig, overvældende og nuanceret smag, der var helt vild. Jeg guffede i mig – ja, to stykker laks var ren luksus, men kæresten havde drengeaften out of house, så jeg benyttede mig af, at jeg endelig kunne få en af mine yndlingsfisk 😀
Så du dér – hvis du ligger inde med en dåse af Johans Bülows lakridspulver og et par stykker laks – SÅ er det bare med at få dem svejset sammen, og dét kan kun gå for langsomt! (ok, måske morgenmadsfisk er liiige friskt nok trods alt…)
Uhm num num!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.