Monday, May 20, 2024

Fjerkræ

Chicken shit og nødder

Er du nuts?
Jeg er nuts!
Ok, sagen i en nøddeskal…: Peanutsauce. Sataysauce. Kald det hvad du vil. Kær kukært har mange navne…

Igår skulle jeg som led i vores madbudget-detox finde på en kreativ måde at lave noget kylling. Og det faldt så lige præcist heldigt ud, at jeg liiige havde et glas øko-peanutbutter i køleren, der havde hygget sig nogle uger. Altså… ikke at jeg er så datoforskrækket, og peanutbutter kan jo holde sig i uendeligheder synes det nærmest. However – hvor glad jeg end er for en god franskbrødsmad med jordbærmarmelade, så ER det altså ikke ret ofte jeg tilsætter peanutbutter.

Så derfor fandt jeg på at lave min egen lille peanutsauce til en omgang kylling og ris.
De opstillede på klassefotoet var:

De respektive nøddestjerner: farin, ketjap mannis, peanutbutter, kokosmælk, skalotteløg og grøn chili
Så gik mutter her ellers til den: Svits løg og chili, tilsæt nødderne (både i dåse og glas), tilsæt farin og ketjappen – og så brugte jeg faktisk også liiiige salt soya og saften fra 1 lime + lidt ekstra citronsaft, for kææft, hvor var det hamrende sødt. Der måtte egentlig gerne have været lidt mere kant – der var ikke nok chili og løg i kunne jeg smage mig til. Og den kunne sikkert have haft gavn af en omgang koriander og måske puttede jeg for meget peanutbutter i. Ja, der var sikkert meget galt, men resultatet var da nogenlunde spiseligt:
…Men altså – det ser jo ikke ligefrem superdelikat ud. Altså når man ser bort fra den grønne dusk, der skal kamuflere eventuelle “knaster” i dejen… (Læs: peanutkerner fra den crunchy butter).
Da jeg tog sagerne frem til frokost idag og varmede dem op, må jeg faktisk indrømme, at lidet så det jo kønt ud – det lignede nok nærmere noget vi ikke snakker højt om. Kombineret med den klæbrige og klistrede fornemmelse i mundhulen, manifesteret i et “YDDRRK!” anfald, må jeg nok konstatere, at peanutsauce er fint nok – men … Der går nok ihvertfald ½ år før jeg skal have sådan et glas ind ad døren igen.
Mindst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.