Tuesday, February 27, 2024

Salat, Sommer

Så er det sommer!

Hvad skal jeg sige? Hvad KAN man sige? Vejret siger lissom det hele i øjeblikket, gør det ikke?

Dette er den ultimative sommersang, hvis du spørger mig. Man KAN ikke blive andet end glad i låget af den der da-da-da-da traller i baggrunden.
“Solen den står op, mens jeg går hjem igennem byen. Og pigerne ta’r tøjet af på Bellevue yeah…Jeg ved, at når-når du kommer – så-så- så er det sommer!”

Kan det siges tydeligere?
Vejret synes at have fået besøg af en fjern middelhavsbrise, der skyller hen over min altan, min næse og vores humør. Knaldblå himmel, grønt græs, blomstrende træer. Det er et yndigt land, når forsommeren stikker den snude frem, som vi blev snydt for sidste år med ildspyende vulkaner, som gav os regnvejr det meste af maj måned efter en lang – og kold! – vinter. Nej nej nej, det var sgu den rene elendighed. I maj måned sidste år ledte jeg febrilsk efter en Fast Forward-knap. Da jeg ikke kunne finde dén, begyndte jeg at kigge efter DELETE-knappen. For det var lige præcis, hvad jeg havde lyst til sidste år. Check. Videre til juni, tak. (og i det mindste tog juni og juli så revanche, men…)

NÅ, så i øjeblikket kører jeg for fuld skrue den ene sommerret igennem efter den anden. Nu har vi fået nye kartofler – og vandmelonerne begynder så småt at smage af andet end vand… Så derfor stod den i aften på det skønneste måltid med rester fra igår:

Vandmelonsalat:

Vandmelonsalat – se opskriften her
Jeg havde nogle nye Mallorca-kartofler til overs fra aftenen før, hvor vi havde haft gæster. De røg i en skål med noget sojacreme-fraiche, hvidløg, sennep, karry og salat og peber og blev til en skøn kartoffelsalat, som bare ER en sommerret. Jeg har prøvet. Det er overhovedet ikke det samme at lave kold kartoffelsalat med vinter – eller efterårskartofler. MM-mm. Nixen. Den går ikke. Så det er kun om sommeren jeg faktisk kan få en af mine yndlingsspiser. Sammen med vandmelon-salaten deltog de heldige kartofler i en lille intim-koncert på altanbordet her til aften:

Så er det sgu sommer!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.