Sunday, May 19, 2024

Desserter, Frugt, Lakrids

Rabarber med lakrids?!

Jeg har haft denne her mærkelige fornemmelse i noget tid efterhånden.
Men jeg har ikke rigtigt haft en lejlighed til at gøre noget ved den før igår, da vi havde gæster og 700 gram frosne-næsten-hjemmedyrkede rabarber ikke ville efterlade os skamfulde og med tanker om sultne negerbørn. (Altid de negerbørn – den evige dårlige samvittighed. Suk altså.)

Jeg købte i vinters noget rå-lakrids-pulver, fordi jeg:

A: Var ramt af et nostalgisk slag i maven og kom til at tænke på det slik-salmiakpulver man engang kunne få da jeg var barn.
B: Var gået ind i et øjebliks sindssyge – hov, stod du dér?
C: Var blevet helt vild med Johan Bülows lakridser.

Ja, du kan jo selv prøve at gætte, hvilken en, der kommer tættest på…..

NÅ. Hvorom alting er – jeg skulle sgu prøve det der lakridspulver på noget. Og så sagde min mave Rabarber! Rabarber må der til! og så sagde min hjerne Hmm… du siger noget. Det kan sgu godt være du har ret. Det prøver vi! Eller også var det omvendt. De kan godt finde på at mundhugges indimellem, men den dag var de faktisk rørende enige.

Så igår nappede jeg en tahitiansk vanillestang, et godt skvæt lakridspulver (ca. 1 tsk med top) og så meget sukker, at man næsten skammer sig. Men også kun næsten, for rabarber skal have VULGÆRT meget sukker. Men så sidder man også i himlen den næste halve time, når man har kværnet sådan en omgang kompot (mens man støvsuger sit rya-bedækkede gebis – en gave(?) fra rabarberne).

Bag rabarberne i ca. 30 minutter (her var der 700 gram råt) – og resultatet bliver herefter:
Jeg var MEGET positivt overrasket over rålakrids-pulveret. Akkurat som jeg havde  haft en fornemmelse af, gjorde de noget helt specielt ved rabarberne. Den gav dem nemlig – sammen med vanillen i øvrigt – en krydret, sød og “fed” smag, der fyldte hele mundhulen. Mine gæster var enige i, at sådan en omgang med vanilleis og varm rabarbarkompot ikke var noget helt dårligt træk på en semi-varm aprilaften.

 Og det skal lige tilføjes – sådan en kold rest kompot smager godt på de fleste ting… Men den gør altså noget magisk ved en omgang kold yoghurt….:

I må godt savle… Det gjorde jeg også (efter mere!) da jeg havde konsummeret det her til morgenmad idag… 😉

6 thoughts on “Rabarber med lakrids?!

  1. Uhh det lyder lækkert 😀 Det tror jeg da, jeg må prøve på et tidspunkt. Lakridspulver er altid godt, det giver sådan et lækkert twist, som man umiddelbart ikke lige forventer 🙂

  2. Ja, det er lidt ligesom lavendel. Hvem skulle tro at lavendel ville smage godt på laks? Men det tænkte min mor det gjorde…(og det gjorde det også – det smager lidt som lakrids/estragon sammen). Tror det der med at prøve mærkelige kombinationer må ligge til mine gener haha! 😛

  3. Altså det med at prøve anderledes kombinationer er altid godt 😀 Gør det også selv. Har prøvet nogle lavendel-cupcakes på et tidspunkt, men de var godt nok ikke et hit. Men det kan være, at det var mængden den var gal med, og at det måske smager bedre oven på laks… Hmm hvem ved 😀

  4. *G* Tja, det kan da være? Nogen gange får man nogle sindssyge ideer og så er det bare om at prøve dem af! Jeg tænker pandekager og lakrids-sirup som næste projekt…. *mums*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.