Friday, December 01, 2023

Bondegaarden.dk, Okse

Åse Muko: osso buco fra bondegaarden.dk

Fra pølser går vi til et lidt andet sted på koen – nemlig Åses Baglår – eller på godt dansk: Osse Buko, nærmere betegnet Osso Buco (siges med et glas chianti i hånden og en rullende milanosk accent).
Dette var en “prøvepakke” fra www.bondegaarden.dk – en slags “rabat” kan man vel kalde det, da jeg netop købte 10 kg til hakkedrenge med Hr. Ford:

Så’ der hakkedrenge!!!
Nå, det var ikke lige hakkedrenge det skulle handle om ellers – men jeg har netop test-smagt et par poser og kvaliteten kan beskrives på som min venindes kommentar på Facebook: *EXTRA EXTRA LIKE*
Med andre ord – godkendt uden anmærkninger 😉
Det var derfor med meget spænding jeg prøvede osso buco’en af af dansk hereford kødskank. Og hey – jeg ved godt I kommer for at få lækre billeder af mad, så nu får I hele dynen!
Indpakning
Skønt ko-kød! Og ja! Der SKAL være fedtmarmoreringer i kødet. Det er det, der giver smag.
Bruning af kødet – vendes først i mel med salt/peber
Gode grøntsager skal der til – her er det økologisk selleriklump, lammefjords-gulerødder og skalotteløg samt frisk hvidløg – og bredbladet persille 🙂
Efter at have simret i 2 timer…
Sovsen var helt fantastisk. Det var som at banke på døren oppe hos Skt. Peter og få et VIP-pas til de vildeste rutsjebaneture en hvis Mr. I’m-not-Morgen-Freeman-but-it’s-damn-close-so-watch-what-you’re-saying kan byde på. Det er en knock-out til sanserne… Udover de afbillede ingredienser tilsatte jeg 1-2 spsk timian og en dåse flåede tomater (ok, så hakkede, ffs! Men det siger vi altså der hvor jeg er fra…). Lod hele molevitten simre på svagt blus i 2 timers tid. Hertil biksede jeg en god kartoffelmos sammen.
Og lord in heaven… Smagsløgene havde happy hour – indtil jeg begyndte at skære i kødet, der både var sejt og hårdt. DET ville jeg naturligvis ikke finde mig i! Så jeg ringede fluks til kød-bringeren og klagede min post-måltidsnød. Han var forfærdet kan jeg godt fortælle jer. Simpelthen rasende intet mindre. For ved en nærmere forklaring viste det sig, at hans slagter-in-charge havde snydt ham sidste sommer – og han vidste godt nok ikke præcis hvilke udskæringer der var problemer med – indtil folk fortalte ham det. Og han var simpelthen afhængig af kritik og ærlig tilbagemelding, for ellers kunne han lige så godt lukke butikken. Se DET kalder jeg altså en kompromisløs holdning til kvalitet! Totalt respekt, dér.
Det endte faktisk med – efter en længere (hygge)snak, at Jørgen (som bondemanden og ko-driveren hedder), bad mig om at blive medlem i hans test-smagsdommerpanel, når jeg købte hans produkter.
Og jeg siger jer… mine smagsløg glæder sig! Sejt kød eller ej – jeg er solgt. Det der Karen-Volf-ko-koncept er helt klart en vinder. Så tager jeg gerne et par mislykkede skud i bøssen med. For det der kød smager af min barndom, hvor al ko, fugl og gris var af den gedigne type, af ordentlig kvalitet. Ja, det var faktisk sådan, at 4 mennesker med normalt stor appetit knap kunne komme igennem en kylle på 2,5 kg. Jeg troede jeg måtte opgive den slags kød for altid, efter jeg flyttede hjemmefra og blev vant til at købe småfugle i Kvakly og Føjbix. Men nej – der ER faktisk stadig små juveler blandt kødopdrættere. I har fået adressen – nu må I selv bestemme om I vil bruge den….
VELBEKOMME!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.