Monday, September 20, 2021

Kage, Sandwich

Sig bagel til din sandwich

Her i huset kan vi – til tider – godt lide at favorisere den amerikanske madstil lidt.
Ihvertfald er vi vældig glade for sandwiches!
Så da vi skulle prøve en lakse-bagel den anden dag, var forventningerne skruet godt op!

Jeg havde nappet en avocado, som lige blev brugt som spread med lidt gaucamole-krydderi i:

Herefter var det bare at tilsætte laks og øvrigt grønt:

Og når vi nu var i det amerikanske hjørne, så kunne vi jo lige fortsætte med en brownie – det første forsøg ud i en chokoladekage jeg har gjort mig i faktisk mere end et halvt år. Jeg synes altid de bliver så afsindig tørre – enten bliver de bagt for meget eller også er opskriften ikke klistret nok, så kagen bliver alt for tør i det… nej, det har bare ikke kørt for Chokoladekage & Mig det sidste års tid. Men SÅ fandt jeg denne her opskrift og lavede en læks kage:

Du skal bruge:
150 g hvedemel
200 g smør
200 g sukker
100 g mørk chokolade til smeltning i gryde
4 æg
4 spsk kakao
200 g hakkede nødder
evt. 100 g hakket chokolade
Smørret smeltes sammen med chokolade over lav varme til det er blandet sammen.
Mens smør/chokolade-blanding køler, pisker du de 4 æg med sukkeret, tilsætter mel, hakkede nødder, hakket chokolade og kakao.
I dejen hældes nu – FORSIGTIGT! – den afkølede chokolademasse mens der piskes godt.
Hældes i et fad på 20 x 30 cm og bages på næstnederste rille i ovnen ved 175 grader i 22 min.
Resultat:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *