Monday, May 20, 2024

Fjerkræ, Suppe

Kylling i grydde-grydde-gra

Der er kylling – og så er der kylling.
For os supermarkedsbyboere byder livet ikke på det store udsving i kvaliteten af mad.  Jeg VILLE gerne lige købe en kvart øKO, men fryseren har sgu ikke plads til 200 kg kød – og jeg ville også gerne købe lækker lækker kylling fra et gårdsalg – men jeg må erkende, at hverken madbudget eller overskud er til det nogen gange.

MEN – når man så får en rigtig god kykkeliky til aftensmaden, så begynder smilet at komme frem fra gemmerne. En bornholmerhane kan altså godt smage godt – og endelig får man faktisk nogle knogler, der LIGNER knogler og ikke en eller anden forpjusket, plukket vagtelagtig fugledyr af en kylling.
Igår var min Sis forbi og fejre sin fødselsdag, og i dagens anledning lavede jeg en all time favorite – nemlig en af de klassikere, som kollegiefolket sjældent ser derhjemme: Mormorkylling!
Kogt kylling med SOVS, kogte kartofler og hjemmegjort agurkesalat.

Kyllingen er i gryden med løg, bladselleri, timiankviste, basilikum, gulerødder og peberkorn.

Det er en ret, der giver uendelige muligheder for at strække budgettet.
Første dag får man den – naturligvis – som den er, kogt med tilbehør. (Fik ikke taget et pænt billede før hele tallerkenen var overhældt med en afsindig velsmagende SOVS. Hovsa!).
Til retten havde jeg i dagens anledning lavet koldhævede franske flutes fra Amos Kogebog 2 – en virkelig nem og gedigen flutesopskrift, hvis jeg skal være øøhlig! (Og det skal jeg jo…)

 Franske koldhævede flutes. Du kan finde opskriften på dem her.

Jeg gemte kyllingens kogevand, det er jo nærmest ren fond! Så idag blev det til nudelsuppe a la forstads-kinesisk restaurant med små kyllingestykker og ærter:

– Dog var den blevet spicet lidt op med fintsnittede porrer og iceberg salat, der lige gav et touch af “freshhhness” og crispyness til suppen. Der var flutes til overs fra gårsdagens herremiddag, og de blev et fint supplement til a’sup!

Når du så har ædt suppen, KAN du jo faktisk gemme fonden lidt endnu og så lave høns i tarteletter dagen efter. I så fald kan man jo tilføje lidt ekstra bryst fra et kylledyr til de ristede dejkopper med hønseopkast. Ja, undskyld, men tarteletter SER bare ikke godt ud. Jeg beklager. Men billigt – det er det! For 150 kroner kan du få mad til 3 dage til 2-4 personer. Det er da god stil i disse sparetider! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.