Tuesday, May 21, 2024

Grønt, Salat

Vintersalater

Der er for alvor kommet gang i kålgrønt, rødbeder og alverdens eksotiske danske varer – for hey, det er lissom’ det vi kan ikke – vi kan kål, rødbeder, pastinakker, selleri og alskens rodfrugt. Vi er et land, bygget på – og af – rodfrugter. Kongen af rodfrugtland hedder Claus Meyer, fordi det var ham, der i sin tid plæderede for, at vi begyndte at spise dansk.

I virkeligheden var det jo bare gammel rodsuppe, serveret på nye gryder, for dengang i feudalsamfundet, var vi jo sådan set tvunget til at gnaske gulerødder – importerede varer var enten rådne eller indtørrede, når de kom i land efter flere ugers sejlads på de syv have.

Så – ind med rodfrugterne og ud med vandmelonerne! Har I også spottet, at man faktisk stadig kan købe vandmeloner på denne tid af året? Det er sygt! En syg, syg verden… Selv papayerne har fortrukket sig fra frugtkurven på nuværende tidspunkt. Og med rette!

Nå, så her på adressen stod den på grønkåls- kinakålsalat og rødbedesalat i ugen der gak:

Ja, det ser faktisk næsten helt eksotisk ud, am I right? Det er jo også ca. et helt år siden vi så dem sidst…

Smukt…

Opskriften vil være at finde under Salater
Vi slutter seancen med et par rødbededrenge, der kom i godt selskab med persille, æbler, græskarkerner og olie-eddikedressing:
Behøver jeg tilføje, at det hele er sindssygt sundt???

SAVNER DU MERE INSPIRATION? 

🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Download blocked.